Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 22 oktober 2012

Monstertruck, Mariott Ocean Club en deurwaarder Roos

Laura bij de Pachanga teens: oefenen voor show Cas di Cultura in november
 
Mariott Ocean Club
 


De weken vliegen hier voorbij. Zo is Laura flink aan het oefenen voor de grote Salsa show in Cas di Cultura. De naaister is druk bezig met de kleding voor de show en die zag er op het plaatje schitterend uit. Laura danst nog steeds bij de Pachanga Teens. Elke zaterdagmiddag traint ze 2 uur. Hèt optreden is op 04 november a.s.

Santiago, Christian, Angelo en een ander vriendje van Santiago bij Mariott
 


Angelo is helemaal een bofkont. Hij mocht met zijn vriend Santiago mee naar de Mariott Ocean Club en een hele dag vertoeven in de lazy river en spelen en zwemmen. Wat een feest. Ze hadden zelfs Pinacoloda op (Virgin natuurlijk).



Komend weekend gaat hij voor de 2e keer naar de Monstertruck show kijken. De trucks stonden dit weekend geparkeerd bij Renaissance en Angelo genoot met volle teugen. Hij weet zelfs de namen van de auto's! 


 


 

 
 
Dan nog nieuws van mijn kant: ik heb gesolliciteerd op een leuke functie bij de deurwaarder. Hieronder zie je het nieuwe kantoorpand, waar ik hopelijk begin november kan beginnen. En als het niet door gaat, is dat geen ramp. Stiekem is het ook nog steeds wel heerlijk om zoveel leuke dingen te kunnen doen overdag! De afgelopen week viel dat trouwens niet mee: er was nagenoeg geen wind en erg vochtig, waardoor de gevoelstemperatuur rond de 40 graden lag. Dan is er weinig energie om actieve dingen te gaan doen, puf puf....... Tot de volgende blog!

 

zondag 21 oktober 2012

Ochtendje Renaissance Island



Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met Gerdien en haar gezinnetje. Zij wonen in Madrid en willen graag op Aruba komen wonen. Via deze weblog is het contact gelegd en het was ontzettend leuk met hun kennis te maken.


 
 
Gerdien verbleef in de Renaissance Ocean suites en als je daar blijft heb je gratis toegang tot Renaissance Island. Normaal gesproken kom je hier als "local" niet zomaar, tenzij je in het hotel verblijft of er 150 dollar voor over hebt. 


 


Gerdien's voorstel om hier af te spreken kon ik dan ook niet af slaan en het werd een gezellig ochtendje, met  het uitwisselen van informatie over het wonen op Aruba.


 
 
Renaissance Island bestaat uit 2 gedeeltes. Een gedeelte, Iguana Beach, is een strand voor families. Op het andere strand, rechts gelegen, mag je alleen zonder kinderen komen. Dit heet Flamengo Beach, en er lopen hier vlak voor je neus inderdaad flamingo's rond, wat een schitterend gezicht is. 






Het eiland is sowieso prachtig; net een Bounty eiland. Lekker rustig, helderblauw water en mooie uitzichten.

 

Voor we er erg in hadden was de ochtend dan ook voorbij en moest ik weer naar het schoolplein (en dus op tijd de boot terug nemen) en Luna (dochtertje van Ramon en Gerdien) haar middagslaapje doen.



Maandag, een dag voor hun vertrek, hebben we afgesloten met een lekkere cappuchino bij Starbucks. Hopelijk tot snel weder ziens en wie weet kunnen ook zij hun droom op Aruba gaan verwezelijken hier. Het is jullie gegund!

 
 

woensdag 10 oktober 2012

Bliksembezoek papa Aruba


Wanneer papa op Aruba is brengt dat, behalve een hoop vreugde elkaar weer te zien, altijd prachtige wandeltochten met zich mee. Papa is een enorm liefhebber van wandelen en waar kun je dat nu beter dan in de mooie natuur van Aruba?


De eerste dag zijn we dan ook begonnen met een mooie wandeling langs de branding bij de low-rise hotels, langs de mooie brede zandstranden met de mooiste plaatjes zoals pelicanen, genietende toeristen, bootjes en andere schemerachtig mooie vergezichten.




Behalve langs het strand zelf hebben we onder meer ook een wandeling gemaakt naar Seroe Crystal (letterlijk "de Kristalberg"). Waar je vroeger nog grote stukken kristal vond, vind je deze tegenwoordig nog slechts mondjesmaat. Het uitzicht eenmaal boven, is echter schitterend. Je kijkt uit over de ruige woeste kust aan de ene kant en het cactuslandschap en de rustige kust, aan de andere kant.


Verder met de auto mooie baaien bezocht, met uitkijk op bodyboarders in de ruige golven en tussendoor een lekkere Batido of coctail.


Andicurri
 


Papa en ik tijdens wandeling Natural Bridge naar Andicurri
 


Ondanks het feit dat papa hier al een paar keer geweest is, zijn er toch nog steeds plekjes die hij niet gezien heeft. Zo hebben we onder meer ook nog de Schelpenberg bezocht, met het in de buurt gelegen baaitje met mooie vissersbootjes en van Arashi helemaal doorgelopen naar de ruige kust tot aan bijna Alto Vista.

Angelo geniet van het uitzicht
 

 Andicurri baai
 
Kijk opa: een krab

Papa bij de bekende Divi divi boom op Eagle Beach

Ons gezinnetje

Ook papa maakt een toeristisch rondje

Papa voor Señor Frogs


Angelo houdt er ook van de natuur in te gaan

Typisch Arubaans cactuslandschap

Wandelen met 30 graden: pfff (zweten)


 Achtergrond: Hooiberg
 
Mooie uitkijkjes naar zee op wandeling naar Seroe Crystal


Uitzicht vanaf Seroe Crystal op manege Jaburibari

Uitzicht vanaf Seroe Crystal op huis Henny Eman

Uitzicht vanaf Seroe Crystal naar hotelzone & gekleurde huisjes van Calbas



 Tweede Natural Bridge
 


Even uitrusten!


Middagje karten met opa/papa

En de winnaars zijn....


Heel veel bijgekletst en als afsluiting een heerlijk etentje bij Marandi. Helaas kon ik daar net niet op tijd de WC bereiken (ziek) en was ik zelf daardoor de laatste dag uitgeschakeld, toch hebben we heerlijk genoten. Tot de volgende keer pap!
 
Noordkust nabij California Lighthouse


Laura: "opa, je moet even poseren hoor"!

Afscheidsdiner bij Marandi (bedankt nog lieve pap).