Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 25 augustus 2013

Islands of Adventure


Islands of Adventure is één groot feest. Zo is de wereld van Harry Potter erg mooi nagemaakt en is er veel te doen. Wat dacht je van Jurassic Park, waarbij de rit eindigt met een 26 meter diepe val in een lagune?


En wat vinden jullie van Sandro's shirt, gevonden in de winkel bij Seus The Cat in the Hat? Misschien deze foto inlijsten en op kantoor hangen voor de patiënten?





 
Of in The Lost Continent de achtbaan "Dueling Dragons", waarbij 2 achtbanen (Fire en Ice) strijden om wie als eerste aan komt?





 
 
Top park, maar helaas ook alweer voorbij. En daarmee kom ik alweer bijna toe aan onze laatste vakantie-blog; maar dat wordt een klapper. Want dat was super, super, super..... (volgt)!

 Fear Fall, waarbij je pijlsnel naar beneden valt
 

Universal Studios


Ons bezoek aan Universal Studios was leuk, maar ik vond zelf de andere parken leuker. De ingang van Universal Studios Florida heet Front Lot en lijkt op het decor van een Hollywood filmstudio uit de jaren veertig van de vorige eeuw.



De "Transfomers 3-D, The Ride" was heel erg gaaf. Het is zo levensecht gemaakt dat het net lijkt alsof je zelf mee doet.



Verder is de gesimuleerde tornado in "Twister Ride it Out" echt een aanrader.


In het gedeelte "New York" zie je decors van gevels en replica's van gebouwen, zoals het Guggenheim Museum en de New York Library. Zelfs het beroemde warenhuis Macy's is er.



In Hollywood Boulevard krijg je een goed beeld van de bloeiperiode van Hollywood tussen 1920 en 1960 (zoals de nachtclub Mocambo).


's Avonds hebben we in City Walk (bij Universal) in het Bob Marley café gegeten. De muziek staat er heel hard, maar het reggae sfeertje is er onvervalst. Met het buikje vol eindig ik hiermee deze blog en vergeet niet het volgende park te bezoeken, vanuit je luie stoel op deze blog!

zondag 18 augustus 2013

Vakantie Florida: Bush Gardens, Tampa


Een uurtje rijden vanaf Orlando ligt Bush Gardens te Tampa. Een uniek themapark en tegelijkertijd een van de beste dierentuinen van Amerika. Het park is een reconstructie van het leven in koloniaal Afrika.

 
Het park is onderverdeeld in onder meer Morocco, Stanleyville, Congo, Timbuktu en Jungala. 


 
 
Heel erg leuk is de "Congo River Rapids". Je wordt niet alleen nat van het opspattende water, maar vanuit de kant kunnen de mensen door het inwerpen van muntjes waterkanonnen bedienen om je nat te spuiten. En de schrikreactie is dan natuurlijk super leuk. 



 
 
Ook hier weer een aantal enge achtbanen, ook die waar je onder de baan hangt! In de Sheikra zit je met z'n achten naast elkaar en blijf je even hangen voordat je loodrecht naar beneden valt. 
 

 Heerlijk genieten van het uitzicht; hier bij de giraffen
 
 Meerkat
 




Ondanks de vele parken die we hiervoor al bezocht hadden is elk park toch weer heel anders en daarom raak je nooit uitgekeken. Met hieronder nog een paar leuke foto's om een impressie van het park te krijgen eindig ik deze blog.





 






zaterdag 17 augustus 2013

De wildwateravonturen van de familie Fingal

 
 
Wie durft er een bijna verticale duik te maken uit een bomachtige capsule of zich op een 4 persoonsvlot neer te laten storten vanaf een hoogte van 12 meter door een meer dan 130 meter lang parcours? Het is hier niet alleen heel "Wet" maar dus ook heel "Wild". 



Met deze temperaturen in combinatie met de hoge luchtvochtigheid in Florida is in het water plonsen heerlijk.



De Brain Wash was een van de meest extreme attracties. Deze waterglijbaan laat je hoog door een donkere tunnel vliegen waarna je er bijna loodrecht uit valt in een trechter (mèt geluids- en lichteffecten) die je er aan de onderkant uit spuwt.



Nee, geef mij dan maar de "lazy river": een anderhalve kilometer lange stroom waarin je heerlijk drijft langs citrusboomgaarden en watervallen in een band.





Een leuke afwisseling tussen de parkbezoeken door!