De kookhelden van vandaag (met natuurlijk ook Miranda, die de foto maakte)
Keukenprinses Maria
Wie goed wil integreren leert niet alleen Papiamento spreken, maar probeert ook eens Crioyo te koken. Mijn wens om Arubaans te leren koken is uitgekomen doordat Maria een tipje van de sluier heeft opgelicht en mij, met 2 andere meiden, een leuke kookworkshop heeft gegeven bij mij thuis.
Het voorwerk
De fantastisch handige snijmachine van Maria
Voor degene die Maria niet kennen: Op Aruba is zij een beroemdheid, bekend van de lokale televisie, haar kookboek en DVD's waarop zij haar allom geroemde kookkunsten ten beste geeft. Restaurants op Aruba die extra klandizie willen aantrekken huren haar regelmatig in. Waar gezegd wordt "Maria ta den cushina"(Maria is in de keuken) kun je er van op aan dat het restaurant tot aan he laatste tafeltje is bezet!
Lekker frisse salade met squas
Carni stobá
Dat Aruba een culinair paradijsje is voor fijnproevers wordt al meteen duidelijk als je hier komt wonen of op vakantie gaat. Tegen het middaguur ruik je overal de lekkerste geuren. Er wordt hier dan ook 's middags warm gegeten.
Banana hasá
We hebben een carni stobá gemaakt (een stoofschotel van vlees), funchi (polente, een soort maïsmeel, bijgerecht), banana hasá (lekkere bakbanaan), een basissaus, een heerlijke salade en een toetje (gello met vers fruit en gecondenseerde melk er in).
Typisch drankje van hier: Ponche Crema
Maria laat je keuken picco bello achter
Het was een zeer leerzame en gezellige ochtend, die wat mij betreft zeker herhaald mag worden. Zo wil ik nog Arubaanse pastechi's leren maken en verse pina colada! Zo zie je maar weer: er blijft altijd weer wat te wensen over! Maria, mascha danki pa tur cos y te otro biaha.
Basis vissaus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten