Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 19 februari 2012

Parada Grandi Oranjestad, 2012

Deze vrolijk uitgedoste heer heeft er duidelijk zin in!

Klaar voor vertrek!

Zondag was het dan eindelijk zover: dè grote carnavalsparade van Oranjestad. Dit is de meest spectaculaire, maar ook meest drukke parade.

Carnavalshirt Albo

Laura met vriendin en tevens klasgenootje Gillian

Ik was met de kinderen uitgenodigd om bij de trailer van het werk van mijn schoonzus Brenda te staan. Zij werkt bij Bouwbedrijf Albo Aruba en vorig jaar was het erg gezellig bij de Albo trailer. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken en maakte ook dit jaar graag van het aanbod gebruik.

Lekker waveboarden, om de tijd te doden voor de parade begint.

Albo trailer Brenda's werk, waar we stonden.

We kregen allemaal leuk gekleurde felle shirtjes aan met het carnavalsjaar erop. Dit jaar is het alweer de 58e editie! Van Brenda een lijst gekregen met schema en dit kon niet op: er waren zoveel hapjes en drankjes dat een heel leger dit niet op zou kunnen. Echt op z'n Arubaans werd er ieder half uur wel iets te eten uitgedeeld (de parade duurt zo'n 5 uur, dus kan je nagaan over welke hoeveelheid we praten).
Wat wel erg jammer was, was dat Sandro dienst had en dit jaar dus niet mee kon. Hij heeft thuis op TV live meegekeken.Om een plaatsje vooraan te krijgen moet je vroeg zijn. De parade begon om 11:00 uur en ik was er al om 09:00 uur. Om 11:00 uur begon de parade bij het beginpunt. Wij stonden redelijk bij het begin en voor ons kwam de eerste praalwagen om 12:40 uur voorbij.Een klein akkefietje strooide even roet in het eten (een of andere gek had een generator express aan diggelen geholpen). Hierdoor kwam er meteen al in het begin van de parade een stop van een half uur.Daarna was het echter één groot feest. Wat een mooie kostuums, sfeer en muziek zeg.Ondanks de parasols en de trailer voor de schaduw was het toch nog ontzettend warm. Het was vrijwel onbewolkt en dat het boven de 30 graden was merkte je goed.Dus goed smeren met zonnecrème en ach ja, van al die zon word je harstikke vrolijk.Nog een aantal bekenden tegengekomen die meeliepen in de parade en zich prachtig uitgedost hadden.Om 17:00 uur was de stoet aan de Vondellaan voorbij en zijn we moe, maar zeer voldaan, naar huis gegaan.


Voor mij blijft de carnaval het grootste en mooiste feest op Aruba en ik kan hier nog maanden van nagenieten. Wat is het toch heerlijk op dit eiland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten