Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 19 maart 2012

Dia National 2012 (Dia di Himno y Bandera)Elk jaar wordt op Aruba op 18 maart de dag van het volkslied en de vlag gevierd. Op 18 maart 1976 werd de Arubaanse vlag namelijk officieel in gebruik genomen. Er werd toen een verzoek gedaan aan Nederland voor zelfstandigheid van Aruba. Dit was de eerste aanzet tot zelfstandigheid van ons eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden.De Arubaan is zeer trots op zijn land en op deze feestdag laat iedereen dat dan ook blijken. 80% van de bevolking loopt in de kleuren van de Arubaanse vlag. Zelfs haardos, oorbellen, make-up en nagels worden hierbij niet ontzien.Verder is er overal vrolijke muziek en vooral ook festivals van typisch Arubaans (crioyo) eten.In het defilé, het plechtige gedeelte, lopen diverse verenigingen van Aruba mee. Laura mocht met Pachanga (dansschool) ook mee lopen. Voor het parlementsgebouw mocht ze als koppel dansen. Best knap, want ze is de jongste van de showdansgroep "teenagers" momenteel.


Na het defilé en een heerlijke lunch bij Subway mocht Laura gezellig uit logeren en zijn Sandro, Angelo en ik Arikok in gegaan. Heerlijk door de duinen en natuurlijk voor Angelo ook een grottenbezoek. Een afsluitende BBQ thuis maakte de dag compleet, met natuurlijk een lekker koud wit wijntje erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten