Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zaterdag 11 december 2010

Sinterklaas het land uit, kerstboom er in


Laura bezig de kerstboom op te tuigen.

Nu Sinterklaas weer terug is naar Spanje maken wij ons hier op voor onze eerste Arubaanse kerst. Nadat papa de piek op de kerstboom had gezet en mama de lichtjes er in had gedaan, mochten de kinderen de boom versieren en ik moet zeggen: het is ze erg goed gelukt.


Het huis is al aardig in kerstsfeer gebracht.

De regen van de afgelopen maanden heeft plaatsgemaakt voor zon en de temperatuur is heerlijk in december. Buiten de strubbelingen met mijn Ford Focus (ik wacht nog steeds op een onderdeel uit Nederland) gaat alles prima hier. Nog 2 weekjes en we krijgen we Hollands bezoek op Arubaanse grond. We gaan samen kerst en oud op nieuw vieren met mama en Paul, die als verassing zelfs mijn verjaardag hier mee komen vieren! (Voor de toekomstige Aruba boekers: we hebben nu ook TV in het gastenverblijf met zelfs Nederland 1,2, 3 en BVN).


Kerststal bij het bestuurskantoor in de stad.


Kerstverlichting bij de rotonde van Paradera.

Verder zijn we al aardig ingeburgerd hier. Behalve dan het feit dat ik bijvoorbeeld nog erg moet wennen aan het ontvangen van een uitnodiging voor een party voor de volgende dag, waardoor je bijna niet eens tijd hebt een leuk kadootje uit te zoeken. De feesten blijven hier helemaal geweldig. Vanmiddag gaan we naar een poolparty bij het Westin Hotel en dat in december! Heerlijk toch, om in de winter bij zwembad en strand te zijn. Komende woensdag mogen de kinderen in "bachi"(= kostuum) en avondjurk naar school voor de kerstviering, waarbij uiteraard het nodige eten niet ontbreekt, zoals we van de Arubanen gewend zijn. De kerstkaarten naar Nederland zijn onderweg en voor degene die we toch nog vergeten zijn: Hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2011, ofwel in het Papiaments: "Bon Pasco y feliz aña nobo"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten