Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 24 november 2011

Stappen op Aruba

Wijnavond bij The Screaming Eagle

Tropical Café, Renaissance Market Place.

Wie denkt dat er weinig te stappen valt op Aruba, heeft het mis. Er zijn hier legio uitgaansmogelijkheden en ook georganiseerde feesten. De Arubaan grijpt graag elk moment aan om te eten, drinken of dansen. En dan zijn er hier natuurlijk ook veel toeristen die 's avonds graag wat meer willen zien dan hun hotelkamer. En niet alleen de Joran van der Sloot types, maar ook voor 40 plus (in deze categorie mogen wij ons thans plaatsen) is er volop keus.

South Beach Centre (midden voor Papillon restaurant).

Zo zijn Sandro en ik vorige week naar een wijnavond bij The Screaming Eagle geweest (broertje van The Flying Fishbone; een toprestaurant). Na binnenkomst werden we al meteen getrakteerd op een lekker wit wijntje en hebben we gezellig gepraat met de vinoloog. De eerste gang (hors d'oevre) werd vergezeld met een andere witte wijn en vervolgens een rosé bij het voorgerecht. Tot zover geen probleem. Toen er bij het hoofdgerecht 2 verschillende rode wijnen volgden werden we toch ietswat vrolijk en bij het nagerecht zorgde de dessertwijn ervoor dat we helemaal "off" waren.

Señor Frogs

Hard Rock Café

Waar het uitgaansleven zich vroeger toen wij nog niet op Aruba woonden en hier slechts op vakantie kwamen afspeelde is het nu erg stil. Het echte uitgaansleven vind je nu in de hotzone tegenover de high rise hotels. Daar heb je bijvoorbeeld South Beach Centre, met allemaal leuke eettentjes, cafeetjes, nachtclub en vaak ook live muziek. Ook vaak Amerikaans gericht, zoals Hooters (wat is er nu aan om geserveerd te worden in een dame met een hotpant aan) en Hard Rock Café. Je kunt in ieder geval moeilijk een parkeerplaats vinden na tien uur s avonds rondom het uitgaansgebied.

Paseo Herencia, waar je kunt shoppen, eten en naar de bios kunt gaan.

Laura en Carienne pakken samen een filmpje.

In Paseo Herencia, ook gelegen tegenover de hotels, kun je bovendien een bioscoopje pakken, kijken naar een watershow of aan een openlucht bar iets drinken. Maar de zone rondom de haven (Renaissance Market Place) is ook nog steeds erg leuk, met Cillo, Starbucks en Café Tropical. Dit laatste café kennen we nog van 10 jaar terug toen we tijdens onze vakanties op vrijdagavond lekker gingen dansen, omdat er dan een liveband speelde.
Tenslotte moet ik de besloten feesten niet vergeten. Zaterdag gaan we bijvoorbeeld naar een galafeest, waar de twee (naar mijn smaak) beste bands van Aruba komen optreden, namelijk Robert Jean D' Or y so solo banda show (speelde ook op ons Arubaans bruilofsfeest) en Tsunami. En dit alles natuurlijk inclusief diner en een glaasje wijn. Kortom: genoeg te doen.

Naailes les 3

Wordt er dan ook nog iets serieus gedaan? Jawel hoor. Ik heb inmiddels mijn 4 naaiworkshops afgerond (voor mij niet voldoende, want ik ga het in maart nogmaals over doen in de hoop dan iets handiger te zijn met de machine) en volgende week volgt mijn laatste examen Papiamento. Zo vliegen de weken hier voorbij en voor je het weet is het alweer kerst hier en krijgen we bezoek uit het koude kikkerlandje, namelijk mijn moeder en stiefvader.

Op de laatste les gemaakte enveloptas.

1 opmerking:

  1. Echtpaar Fingal geniet echt wel van het leven hier op Aruba.Je bent wel heel erg actief, Carla! Bovendien zul je het binnenkort nog drukker hebben als de bestellingen binnenkomen voor je enveloptas, origineel en handmade by Carla in Aruba! Tot dinsdag voor het examen!

    BeantwoordenVerwijderen