Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 28 december 2012

Pasco 2012

X-mas workout Aqua Windies
 

Prachtig verlichte rotonde nabij vliegveld (foto: Mirte)
 
Een paar weken verder dan mijn vorige blog en inmiddels is het hele eiland in de kerstsfeer. Overal prachtig versierde verkeersrotondes en verlichte huizen. Natuurlijk ook dit jaar weer het bekende "Cas di Luz" in San Nicolaas. Elk jaar weten ze hier weer iets heel moois van te maken. Dit jaar is het Alto Vista kapelletje nagemaakt en een Cunucu huisje. 
 De dagen voor kerst waren gezellig druk gevuld. De kinderen hadden al half december kerstvakantie van school en ik had een paar leuke workshops voor ze geboekt. Zo zijn we wezen kerstmozaïken bij Claudia. Laura's klasgenootje Jaimy en haar oma, die op vakantie is op Aruba, gingen gezellig mee. Claudia had het weer erg gezellig gemaakt met kerstmuziek en kerstsfeer en iedereen had een leuke kerstster gemaakt.

Kerstmozaïk-ochtend
 
Ook zijn de kinderen (voor het eerst) een ochtendje in de Krea bus geweest, waar ze een kerst knutselochtend gehad hebben en is de tram gearriveerd op Aruba. Hij staat er, maar omdat er nog geen wet is goedgekeurd over de verkeersregels omtrent de tram, mag hij nog niet rijden. Lekker Arubaans! Duurt even voordat alles rond is, maar dan heb je dadelijk ook wat. 
 

Door schoonma gemaakte Ayaka
 
Tussendoor ook nog gewerkt bij de deurwaarder. Ik kan toch wel stellen dat ik aardig in het diepe ben gegooid. Want naast "standaard" betekeningen van echtscheiding heb ik toch wel lastige stukken klaar moeten maken, zoals een gijzeling, pandbeslag, beslag tot afgifte aandelen en kwam ik er bovendien achter dat de deurwaarder op Aruba toch even anders werkt dan in Nederland. Arubaanse tram
 

 Versierde winkelcentra
 
Zo wordt er hier nog met plakzegels gewerkt en met verzoekschriften tot het uitvaardigen van een bevel tot betaling, hetgeen in Nederland in de negentiger jaren al is afgeschaft. Zinnen als "moge U Edelachtbare behagen enzovoorts" wanen je weer in het deurwaarderswereldje van lang, lang geleden. Maar de deurwaarder is na 4 werkdagen al aardig tevreden en heeft me zelfs al extra gevraagd. Ook mijn bestelde boek over beslagrecht is al door de deurwaarder geconfisceerd, ha ha.
 

Kerstknutselochtend Krea Bus
 

Cas di Luz 2012
 
Ik ging in ieder geval de dag voor kerst met een heerlijke fles rosé champagne en chocolade van de deurwaarder naar huis. We hadden voor kerstavond en kerst heerlijke wijnen en likeurtjes in huis gehaald en hadden het gezellig gemaakt. Ook zijn we nog naar Maduro X-mas Village geweest. De familie Maduro, die ook in Tanki Leendert woont, maakt elk jaar een mooi dioramo in hun huis. Deze keer speelde er ook een Guita koor buiten, waardoor het extra sfeervol werd. En deze dagen natuurlijk ook genieten van Lucia's gemaakte Ayaka's: een lekkernij die hier rondom de feestdagen wordt gegeten, bestaande uit deeg in bananenblad gerold met daarin allerlei lekkere dingen.
 


Maduro X-mas village 2012
 


Eerste kerstdag dachten we rustig te gaan gourmetten thuis, maar werden we voor de lunch nog gevraagd bij schoonma - en pa. Aldaar waren heerlijke ham en kip uit de oven bereid en geitensoep. Dit zijn gerechten die de Arubanen graag met kerst eten. Met wat familie erbij die langs was gekomen erg gezellig. Maar ja, we moesten s avonds wederom eten en het buikje was dus aardig gevuld.
Kerstlunch bij schoonfamilie
 

Eerste kerstdag: gourmet thuis
 

Tweede kerstdag: diner bij Ventanas del Mar
 
Voor tweede kerstdag hadden we gereserveerd bij Ventanas del Mar: het restaurant van Tierra del Sol. We kregen champagne vooraf en daarna een heerlijk kerstmenu. We waren pas laat in de avond weer terug. 
 
Na al die eetdagen even rust. Sandro is de dienst in gegaan. Hij is ook oproepbaar met oud en nieuw, dus hopelijk bellen ze niet rond 12 uur. De oliebollen en champagne zijn besteld, dus we zijn er klaar voor.
Werkplek Carla, waarbij ik dit buro voorlopig nog even moet delen met de deurwaarder zelf.
 
Verder zijn we druk bezig met de nieuwbouw. Elke keer weer nieuwe aanpassingen aan de bouwtekening, maar nu dan toch eindelijk ingediend. Nu moeten we 2 maanden wachten op de bouwvergunning en 3 maanden om de gereserveerde grond op onze naam te krijgen. Dit lijkt lang, maar na 3 jaar Aruba zijn we eraan gewend dat geduld hier het beste is. En ach, als je zo naar de foto hieronder kijkt van wederom een mooie zonsondergang: waar maken we ons dan druk om! Het is gewoon heerlijk hier. 
 

Zonsondergang bij Boca Catalina 
 
 
Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch goed 2013 !!!!
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten