Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 1 mei 2013

Koningsspelen 2013, Scol Primario Kudawecha, Aruba

http://www.youtube.com/watch?v=xIFZmRhmr0E


 Vrijdag 19 april: toelatingstest Colegio
 
 Depandance Colegio, Ciclo Basico
 
Inmiddels is de spanning er hier een beetje af, nu Laura haar toelatingstest voor de HAVO achter de rug heeft. Het was een drukte van jewelste die dag. Een paar honderd basisschool-leerlingen van diverse scholen stonden al om 07:15 uur s ochtends klaar om de test te doen. Gelukkig zat Laura  bij andere kinderen uit haar klas, zodat het wat minder "eng" was. Gezien de achterstand van het Nederlands van sommige Arubaanse kinderen hadden ze voor Nederlands 45 minuten de tijd en voor het onderdeel rekenen "slechts" 30 minuten. Wat dat betreft had het voor Laura beter andersom gekund, want bij het eerste onderdeel was ze ruim vantevoren klaar, terwijl ze voor rekenen de laatste 3 vragen niet af had kunnen krijgen. We wachten nu tot eind mei op de uitslag. En wat de uitslag ook mag worden: we zijn trots op haar!
 


Angelo met klasgenootje
 

Intussen hebben we hier op Aruba ook flinke Oranje koorts gehad. Ook op Aruba deden veel scholen op vrijdag 26 april mee met de Koningsspelen. Ze kregen die dag ontbijt op school en net als in Nederland hetzelfde shirt (op de foto had Angelo zijn shirt nog in de klas liggen) en uiteraard allemaal spelletjes.De school had erg haar best gedaan: alles was prachtig versierd. Bovendien krijgt de mooist versierde school in november bezoek van Willem Alexander, dus .....wie weet....

 Angelo met z'n juf!
 

 Laura met een paar van haar schoolvriendinnen
 

Op 30 april hebben Laura en ik op de vrijmarkt gestaan bij Super food. Het was er een gezellige boel: we hebben veel verkocht en kwamen veel bekenden tegen.


Oranje boven!
 
 Om 03:30 uur s nachts op staan konden we niet opbrengen, maar hier kijken we de vertraagde inhuldiging.
 
 
Wat gek is als je zo ver weg zit, is dat je bij het zien van de troonswisseling toch een beetje emotioneel wordt. Het was prachtig om te zien. Moe van de hele ochtend op de vrijmarkt in de warme tropische zon konden we s middags en s avonds even bijkomen op bezoek bij de moeder van een klasgenootje van Laura. Die had er een ontzettend gezellige boel van gemaakt en we hebben met een man of 15 BBQ gegeten, gelachen, gedronken......
 


 

 Tegen een uurtje of 10 in de avond waren we helemaal afgeknapt en zijn we lekker onder zeil gegaan. Het zonnetje hier maakt je namelijk ontzettend moe, zeker als je ook nog een glaasje op hebt.


En dat laatste doen we vaker, zoals je hier boven kunt zien. De kinderen krijgen dan een smoothie en bij ons gaat er dan een scheutje bij. Dat de weegschaal je daarna afstraft is even erg, maar ik moet zeggen dat je je hier op Aruba echt nooit dik hoeft te voelen. Iedereen houdt hier van lekker eten en drinken en men geniet hier gewoon. Volslank is hier gewoon magertjes en ook ik trap daar lekker in!


Zo ook bij het bruiloftsfeest van de dochter van de deurwaarder, waarbij alles uit de kast werd gehaald: Robert Jean D'or als bandje, champagne bij binnenkomst, 3 gangen diner in een poepie-chique Italiaans restaurant, veel, heel veel wijn en eten/dansen/lachen.....


Tot slot van deze blog nog een fotootje van Laura's klas (hier bij de gym): toch wel raar dat ze volgend jaar "basisschool af" zal zijn......

 Onze mooie stranden
 


Tot de volgende blog en vergeet je niet aan te melden bij "volg per e-mail". Dan krijg je telkens een mailtje bij een nieuwe update.

1 opmerking:

  1. Well the topic you choose really unique and information is ultimate you gave us. I completely enjoyed the post and hoping more post from you soon.
    Accounts Software for Small Business

    BeantwoordenVerwijderen