Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 15 september 2013

Kennedy Space Center (NASA)


Als laatste van onze Orlando vakantie hebben we Kennedy Space Center bezocht. Voor mij het meest indrukwekkende.


Het is ook de enige plek op het westelijk halfrond waar mensen in de ruimte worden gelanceerd! Denk aan de Apollo 11: de droom van president Kennedy die uit kwam toen de mens onderweg was naar de maan.

Astronaut Encounter
 


In de "Rocket Garden" zie je diverse raketten staan die de verschillende perioden in de geschiedenis van de ruimtevaart vertegenwoordigen.Voor de kinderen was de "Shuttle Launch Experience" erg gaaf; een levensechte simulator waarin de lancering van een Space Shuttle wordt nagebootst.Maar er is nog veel meer te doen. Zo heb je het "Moon Rock Café": de enige plek op aarde waar mensen naast een maansteen kunnen eten.Hoogtepunt blijft natuurlijk de rondrit langs de lanceerplatvorms: heel erg indrukwekkend.


Interieur van de bus waarin de astronauten naar het lanceerplatform worden gereden
 


Het leuke is dat de klas van Angelo volgens info op de ouderavond nu bezig is met een project over ruimtevaart en ze van plan zijn om Wubbo Ockels, die momenteel op Aruba is, te vragen om een lezing in de klas te geven. Nu Angelo het allemaal in het echt gezien  heeft, spreekt dit natuurlijk extra!


In het Imax theater kun je verder films zien over de verkenning van de ruimte op een heel groot scherm, zoals opnames vanuit de Shuttle en een adembenemde blik op aarde.


 

Het is echt zo intens om dit mee te maken. Ook het station met alle knoppen vanwaaruit alles geregeld wordt en de "Astronaut Memorial"voor de 16 omgekomen astronauten tijdens de Apollo 1 missie. De blikken vanuit de ruimte naar de aarde toe geven je kippenvel en daarom was dit voor mij het hoogtepunt van de Orlando vakantie. Waauw, wat is het daar in de ruimte toch mooi.....
Maar ook aan dit hoogtepunt is weer een einde gekomen en we zijn weer veilig teruggeland op Aruba, waar het dagelijkse leventje van werken, school en huishouden weer is opgepakt. Maar alweer genoeg voer voor de volgende blog. Dus: TOT SNEL !!!!

Foto: Angelo in het Imax theater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten