Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 20 september 2013

Home sweet home


We hebben inmiddels onze Orlando vakantie gewoon voortgezet op Aruba. Want vakantie is het hier bijna altijd: lekker relaxed en altijd mooi weer. Alhoewel de maand september soms iets tè warm is, want af en toe gutst het zweet hier van je rug. Maar we mogen niet klagen, want in Nederland kunnen de winterjassen alweer bijna van de plank gehaald worden.


Na de zomervakantie is Angelo met zeilles begonnen. En waar kun je dat nu beter doen dan op Aruba? Hier is altijd wind! Hij heeft er nu 3 lessen op zitten en mag al met zeil. In het begin is het vooral techniek aanleren, zoals knoop leren leggen, wat te doen als je boot kantelt, overstag gaan enzovoort. Het leuke is dat het op zaterdag is, zodat Sandro ook kan zien hoe hij vordert. En wie weet, kan Angelo ons over een paar jaar meenemen op een mooie zeilboot!Verder is op Aruba de verkiezingskoorts behoorlijk uitgebroken. Op een eiland als Aruba is de opkomst vele malen hoger dan in Nederland (bijna 80 tot 90 procent gaat stemmen) en er wordt dan ook alles uit de kast gehaald om de partijen te promoten. Alhoewel de hoofdstrijd tussen de AVP (Arubaanse Volkspartij) en de MEP (Movimiento Electoral di Pueblo) is, zijn er ook nog een aantal kleinere partijen die zich in de verkiezingsstrijd gegooid hebben. Men gaat hier langs de deuren om stemmen te winnen, zoals hieronder, waar je ziet dat ze bij mijn schoonvader langs zijn geweest.

 
Ook zijn er politieke parades, die je het beste kunt vergelijken met carnavalsoptochten. Met auto's vol vlaggen en versieringen in de partij kleur (groen voor AVP en geel voor MEP) trekken ze al toeterend door de wijken.  Natuurlijk wordt er ook veel gedronken in de politieke clubhuizen en zijn er lokkertjes met feesten, wandeltochten, etc. Ik heb nog nooit op Aruba gestemd, maar a.s. vrijdag mag ik ook meedoen (zie mijn oproepkaart hieronder).
 Op 27 september, de verkiezingsdag, ligt Aruba bijna volledig plat: de scholen zijn dicht, de banken sluiten om 11:00 uur en heel het eiland rukt uit naar de stemlokalen. Dat zal een behoorlijke drukte teweeg brengen. Er gaan zelfs verhalen rond dat als je partij stickers op je auto laat plakken, je een maand gratis benzine krijgt van de partij. Het moet niet veel gekker worden.....Tussen de verkiezingsperikelen door ook nog tijd voor de nodige ontspanning, getuige de strand- en zwembadfoto's. Veel mensen hebben hier een "pool" en als de kinderen afspreken wordt er dan ook een heerlijke frisse duik genomen, in het nooit koude water. Wat een luxe hè?!


In de nieuwbouw willen we dan ook zeker een zwembad en zal het gastenverblijf uitgebreid worden met een extra kamer plus kookruimte. Dit neemt niet weg dat er in het huidige verblijf binnenkort 3x bezoek komt uit Nederland in één kwartaal tijd, dus dat wordt genieten.Laura is inmiddels begonnen aan de middelbare school, wat de nodige voeten in aarde heeft gehad. Een nabij gelegen school kampte al anderhalf jaar lang met een asbestprobleem en daags voor aanvang schooljaar besloot deze school met verwijdering van het dak/opruimwerkzaamheden te beginnen. Arubaanser kan het niet, want hadden ze daar niet al de hele zomervakantie de tijd voor gehad?
 
Maar goed, 2 weken na de oorspronkelijke startdatum, mochten ze dan toch beginnen. De eerste indruk is goed, dus laten we zien hoe het verder gaat lopen. Kleine meisjes worden groot en mama rijdt nu naar 2 scholen op en neer in het drukke Arubaanse verkeer en tja, ook weer in de felle zon.
Maar de heerlijke passaatwind zorgt voor een lekker fris briesje in de auto en anders doen we gewoon de airco in de auto aan!

 
 
Ook is Laura gewisseld van intrument en speelt ze nu gitaar. Dat vond ze veel stoerder dan piano en na jarenlang pianospelen was ze aan wat anders toe, dus bij deze. 
 
Mijn nieuwe telefoon uitgeprobeerd op het strand met uiteraard de temperatuur erbij!
 


Eagle Beach
 

 
 
Op Aruba zijn er behalve luxe SUV wagens ook veel wrakken te zien
 

Het mooie uitzicht op weg naar de manege
 

Gezellige vrijdagmiddag speelafspraak voor Angelo
 
Tenslotte heb ik nog een leuke prijs bij Bruna Aruba gewonnen . Zo zie je maar weer; op een klein eiland wonen heeft vele voordelen, want de winkans is best groot. 
 

 
 

Op kantoor wordt er vaak Arubaans gebak getrakteerd (bomvol calorietjes)
 

 Genieten van het goede leven, hier tijdens etentje met vrienden.
 
Verheugend op het bezoek (als eerste papa begin oktober) sluit ik hiermee deze blog af. In de volgende blog ondermeer Sandro's 43e verjaardag en meer.......... Ayo..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten