Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 12 februari 2014

Bon Bini festival met Daniëlle en tante Nelly


Wie een gezellige avond wil beleven en bovendien in één avond zo'n beetje de meest belangrijke vieringen van Aruba wil meemaken, moet natuurlijk naar het Bon Bini festival gaan. Ik heb er al vaker over geschreven en de meesten van jullie zullen dan ook wel weten dat Bon Bini welkom betekent in het Papiaments.


 Arubaans draaiorgel

De presentator neemt je in een paar uurtjes mee door een Arubaans jaar, met onder andere San Juan, Dia di Himo y Bandera (dag van het volkslied en de vlag), Dia Betico, kerstmis met daarna Dande en natuurlijk carnaval.Intussen geven de dansers een spetterende show weg, die ik zelf nog steeds mooi vind, ondanks dat ik hier alweer 4 jaar woon. 


Als topper natuurlijk de carnaval, waarbij een tipje van de sluier wordt opgelicht van de echte Arubaanse carnaval. Niet te vergeten kun je er ook Arubaans eten (ja, nu mag ik in de rij staan zonder me te schamen) en souveniers. 


Met een brassband als afscheid buiten kunnen nicht Daniëlle en tante Nelly terugkijken op een geslaagde avond. Helaas alweer de laatste avond, want de volgende dag wacht het blauw toestel helaas al weer om hun terug te vliegen naar het koude Nederland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten