Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 4 mei 2014

A touch of winter: shortbreak New York december 2013

 Met 32 graden in je winterkleding; heel raar

Wat een mazzelkont ben ik toch. In december had Sandro een congres in New York en ben ik gezellig mee gegaan. Dit was de 2e keer voor mij, dus had al een wensenlijstje wat ik nog wilde zien. Heel raar om met deze tropische temperaturen in je winterkleding op het vliegveld te staan. En wat een cultuurschock! In New York gaat alles gehaast en hier op Aruba gaat alles "poco poco". Maar ook het klimaat. Want na 4 jaar Aruba ben je natuurlijk geen kou meer gewend. 

 Rockefeller X-mas tree

 Uitzicht op Times Square

Het was super koud, maar wat ontzettend gaaf was: er kwam de tweede dag sneeuw. Dus tja: ik helemaal happy. Wat ontzettend leuk om zo met je neus in de boter te vallen. Van mama snowboots gekregen en die gingen natuurlijk meteen aan. Meteen gaat er een knop om en heb je zin in warme chocolade melk, romantisch zitten voor de open haard en natuurlijk rode wijn en mooie hoge laarzen aan. Wie had ooit gedacht dat ik de winter opeens leuk zou vinden, ha ha. 

 Temperatuur shock!

 Central Park

 Wollman Rink

Maar veel tijd om voor de open haard zitten gunde ik mezelf niet. Want mijn reisboek was al helemaal doorgespit en ik wilde natuurlijk zoveel mogelijk zien waar ik het vorige bezoek niet aan toegekomen was. 
Als het koud weer is, maar de zon schijnt, is het super mooi. Zo ook bij de Wollman Rink. In de winter een schaatsbaan en in zomer een skatebaan. Zelfs kerstmuziek ontbrak er niet.


Romantischer kan het niet: kerstmuziek met schaatsbaan in NY

 Schaatsbaan op Rockefeller CenterWinkels met wel 6 verdiepingen


Natuurlijk ook wederom Times Square bezocht en daar in de rij gestaan om een kaartje te bemachtigen voor een leuke voorstelling op Broadway of elders. Dit keer zijn we naar de Blue Man Group geweest. Een show die het beste te omschrijven is als humoristisch en vol verassingen. Zo kwamen er dozijnen afgerolde WC rollen naar beneden rollen.

 Blue Man group optreden


De kou trotserend ben ik ook nog met de metro naar de Brooklyn Bridge geweest. Wat een schitterend uitzicht op de stad heb je daar. Halverwege de brug bezegelen de vastgemaakte sloten de liefde tussen mensen die hier geweest zijn.
Een complete cultuur- en temperatuur shock kun je wel zeggen. Hoogtepunt van de reis was een optreden van Jose Feliciano in de BB King club. Kippenvel muziek terwijl je aan tafels zat te eten. 
Een van mijn favoriete winkels


Kort na inval sneeuwval beginnen de schuivers al

Natuurlijk moet ik ook Madison Square en de boottocht bij night langs ondermeer de Brooklyn Bridge niet vergeten. Maar klapper op de vuurpijl was toch wel de lunch bij het Mandarin Hotel. Daar zit je op de vijftigste verdieping gewoon vet te genieten van het uitzicht op de Colombus Circle.
Wat meer wil een mens zich wensen?


Lunch bij Mandarin Bruidspaar in Central Park
Nu begrijpen jullie waarom ik altijd zo'n heimwee naar vakanties heb. Heerlijk weer zoveel gezien en gedaan te hebben. Love it......


Samen bij de Brooklyne Bridge
Chinatown NY Columbus Circle: uitzicht vanuit Mandarin 

Ons uitzicht bij de boottocht bij night

Het supervette concert van Jose Feliciano: nummer " Felis Navidad" 

NY in kerstsfeer

Tot de volgende blog!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten