Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 6 september 2017

Het imposante Castillo del Morro/reisverslag Cuba deel 8Bij de ingang van de baai van Santiago de Cuba, zo'n 10 kilometer ten zuidwesten van het centrum, staat de imposante vestiging "Castillo del Morro". Dit kasteel is in 1997 op de Werelderfgoedlijst geplaatst van Unesco. Vanuit alle hoeken en verdiepingen biedt dit imposante bouwwerk schitterende uitzichten en is goed te zien hoe men zich tegen de piraten verdedigde. 


 Het ontwerp is van 1637 (ingenieur Giovanni Bautista Antonelli) in opdracht van de toenmalige gouverneur. Hier verdedigden ruim 400 soldaten de stad. Later, in 1775, werd het een gevangenis.Een goede tip is je camera pas tevoorschijn te halen ná de entree, omdat je moet betalen voor het maken van foto's en eenmaal na dit punt komt er geen hond meer kijken en kun je gewoon gratis fotograferen (beetje Nederlands gedacht, maar ach je betaalt sowieso al toegang voor het kasteel). 


Helemaal aan de punt staat een stenen trap aan de zeezijde, die weer deel uitmaakt van een heel netwerk van buitentrappen, die naar de hoger gelegen delen van het complex voeren.Ook zijn er ondergrondse gangen, die de verschillende delen van de vesting verbinden. Eentje ervan leidt naar het artillerie platform.


Het kasteel is thans een museum en in de kazematten wordt de geschiedenis van Santiago's forten door prenten geïllustreerd.


Drie afzonderlijke constructies, gebouwd op 5 niveaus, vormen het geraamte van de vestiging. Dit heeft men zo bedacht omdat het terrein van de kaap zo ongelijk is dat het niet anders kon.
Ook mooi is de ophaalbrug, die nog in goede staat verkeert. Hij beschikt trouwens nog over de originele windas, waarmee de brug omhooggehaald of neergelaten werd!
Er is ontzettend veel te zien. Het binnenplein geeft bijvoorbeeld toegang tot de kapel, de kazerne en de ondergrondse vertrekken.Zoals jullie zien zijn er talrijke mooie plaatjes te schieten, waarbij dit slechts een keuze uit vele tientallen foto's is die ik gemaakt heb. Deze excursie vonden we echt de moeite waard. Neem wel een fles koud water mee, want je klimt omhoog en het is hot, hot, hot.....

Op de toeristische weg ernaar toe na (vol met verkopers) dus echt de moeite waard. Wij reden er in een oldtimer taxi naar toe, wat alleen al leuk is. Een leuke afsluiting van Santiago de Cuba.
De volgende blog gaat over Baracoa: het oostelijkste puntje van Cuba en een oase van rust. In geen opzicht met de andere delen van Cuba te vergelijken, dus mis ook de blog van Baraco niet.Hasta mañana dus. Tot de volgende blog.


Onze oldtimer taxiGeen opmerkingen:

Een reactie posten