Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 27 februari 2011

Children's Parade Noord & Carnaval op school


Trailers klaar voor carnaval (Vondellaan)


Klaar voor carnaval!

De carnavalsstemming komt er goed in op het eiland. Op ondermeer de Vondellaan staan de carnavalstrailers al klaar en ook hebben de mensen zonder trailer al een plaats gereserveerd door stoelen er neer te zetten. Zaterdagmiddag was de optocht in Noord. Dit is een hele kleine parade, maar daardoor juist heel sfeervol. We waren uitgenodigd bij vrienden van ons.


Laura's carnavalsshirt op school. Ze won hiermee de 1e prijs in haar klas (mooist versierde shirt).


Carnaval op school.

Zij wonen in een straat waar de parade langs komt. Na een lekkere BBQ heb ik Laura naar paardrijles gebracht en is Sandro nog gezellig blijven kijken naar de parade. Het eten was als op alle Arubaanse gelegenheden uitermate goed. BBQ vlees, salade, bonen, mmmmm en natuurlijk lekker drinken erbij.
BBQ bij vrienden. Laura al gereed voor haar paardrijles.


Op de foto zie je ook een dominotafel. Een spel dat vaak op de benedenwindse eilanden wordt gespeeld.

Verder hebben de kinderen nog carnaval op school gevierd. In elke klas wordt er een reina (koningin), prins en pancho (hulp van de prins) gekozen. Degene die met de verkiezing mee willen doen moeten mooi dansen (reina) of de beste grappen maken (prins). Laura had een andere prijs, namelijk die van het mooist versierde shirt. Maandag zijn de kinderen vrij van school om bij te komen van het carnavalsweekend.


Carnaval Noord

Morgenavond is namelijk de Lighting Parade en zondagmiddag de kindercarnaval in Oranjestad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten