Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 26 augustus 2011

De gevolgen van orkaan Irene

Irene is now a hurricane, the first of the 2011 Atlantic season, located early this morning just off the north coast of Puerto Rico, moving west-northwest.
Irene will move near or over the northern coast of the Dominican Republic this afternoon and tonight. Hurricane conditions are possible in the Central Bahamas by Tuesday night: www.hurricanes.gov

Lange files tgv de windhoos (s ochtends vroeg al om 07:00 uur).

De orkaantijd is weer begonnen. In principe ligt Aruba buiten de orkaanzone, maar de gevolgen zijn wel degelijk merkbaar. Nu orkaan Irene over Midden Amerika raast is op Aruba de wind weggevallen. Temperaturen van 36 graden zonder wind maken het stikkend benauwd.

Dak volledig weg!

Gisterenochtend werd de hemel opeens pikzwart. Een fractie van een paar seconden en een windhoos kwam. Daarna de berichten op de radio over de gevolgen: afgevlogen daken, neergevallen bomen, beschadigde monumentale kerk in Noord, schrikreacties en scholen dicht.

Gat in het dak geslagen; St Anna kerk Noord.

Dat de windhoos zeer plaatselijk was bleek wel uit het feit dat we er in onze wijk, Tanki Leendert, geen last van gehad hadden. Ook de school van de kinderen, in Kudawecha, was gewoon open.

De gevolgen van de windhoos

Nu de regentijd begonnen is hopen we dat het toch wat minder heftig en minder langdurig is dan vorig jaar, toen we 5 maanden lang alleen maar zware regenval hebben gehad en alles op het eiland blank stond.

Met dank aan Mirthe de Rozario (foto's). Zij heeft bij mij op Papiamentse les gezeten en is verslaggeefster voor de Nederlandse krant Amigoe op het eiland.

Omgewaaide bomen versperren de weg!

Puinhoop.

Windhoos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten