Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 1 augustus 2011

Italiëvakantie dag 6: Florence

Treinstation Pistoia (vanwaaruit we met de trein naar Florence zijn gegaan).

Santa Maria Novella

Na lange tijd hebben de kinderen weer eens in de trein gezeten. In Pistoia hebben we de trein naar Florence genomen. Wat een grote en drukke stad. Het meest indrukwekkende vond ik in de Academia om de echte David van Michelangelo te zien. Het koste wel 60 euro om met preferentie (zonder urenlang in de rij te hoeven wachten) naar binnen te gaan, maar het was absoluut de moeite waard. Heel erg indrukwekkend. Foto’s maken mocht niet, maar geen probleem. Op het plein bij de Palazza Vecchio staat een kopie buiten. Daar is ook het beeld van o.m. the “Rape of the Sabin Women”te zien.

Begin van onze ontdekkingstocht door Florence (nabij station ce SM).

Duomo.

De bekende Paradijspoort (Baptisterium).

Verder veel imposante gebouwen gezien. De Doumo was erg mooi. De binnenkant hebben we niet gezien, omdat de wachttijd bijna 3 uur was! Aan de overkant daarvan staat het Baptisterium, waarvan de Paradijspoort toch wel mooiste was. Tussen de Doumo en de oever van de Arno vind je de Ponte Vecchio. Over deze brug lopend kom je alleen maar juweilerswinkeltjes tegen.

Palazza Vecchio, kopie van David's Michelangelo (origineel in La Academia).David.

Natuurlijk zijn we ook even langs de winkels gelopen en door de chique straat, waar je Armani, Chanel, Fendi en Versace vindt. Voor sommige winkels stond zelfs een rij met zeer luxeus geklede dames. Want in zo’n poepchique zaak mag je maar met 2 of 3 tegelijk naar binnen! Ook zag je veel uitermate mooi geklede Italianen lopen. Leuk om zo de sfeer te proeven. Natuurlijk op elke hoek een ijssalon. Met kopen hebben we ons ingehouden. Alleen in de Disney-store hebben we iets gekocht. Voor de kinderen ja, want die komen op nummer 1 nog steeds !!!!

Rape of the Sabin Women.Palazzo Pitti.

Angelo op plein Palazzo Pitti.


Winkelen in Florence (Disney-store).

Italiaans ijs in overvloed.

2 opmerkingen:

  1. Heeft u toevallig meer fotos gemaakt van de Santa Maria Novella?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, jammer genoeg niet Maykel! Gr Carla

      Verwijderen