Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 5 september 2011

Mini-vakantie voor Sandro en ons favoriete strand bij Palm Beach


We hebben weer een heerlijke week achter de rug. Sandro had een week vrij gepland voor een congres, wat uiteindelijk niet door ging. Daardoor hadden we lekker een weekje samen met ons gezinnetje. Lekker samen gesport, gegeten, op stap geweest en naar ons favoriete stand natuurlijk. Dit is de Palm Beach nabij het Radisson hotel. Heerlijke herinneringen ophalen aan de tijd dat we zonder kinderen op Aruba op vakantie waren en hier naar de zee gingen.


Ook zijn we wat wijzer geworden van de koopmogelijkheden op Aruba. We hebben het nog prima naar ons zin in onze prachtige vrijstaande villa, maar in de toekomst willen we toch gaan kopen, om zo het huis perfect naar onze smaak in te kunnen richten. Toch zijn er veel verschillen met Nederland. De rente ligt hier normaal gesproken op zo'n 8% en een eigen inleg van zo'n 20% is vereist, met daarnaast uiteraard de gebruikelijke kosten koper. En dan is het natuurlijk de vraag of we zoveel heerlijke ruimte terug krijgen, aangezien we nu 5 slaapkamers, super grote tuin, gastenverblijf en 4 badkamers hebben! Maar we hebben geen haast, behalve dan dat de eigenaar van ons huidige huis een echte Surinamer is en niet zoveel haast maakt met het onderhoud (alhoewel dat ook went, want op Aruba is sowieso alles morgen in plaats van vandaag).


De kinderen hebben zich hier weer volop in het nieuwe schooljaar gestort. Voor Laura dit jaar zelfs Engels en Spaans erbij en een apart schoolplein! Kleine meisjes worden groot hoor! Tenslotte hebben we weer bezoek in het vooruitzicht: papa heeft geboekt voor de herfstvakantie en mama en Paul voor de kerstvakantie. Dus genoeg leuke dingen om naar uit te kijken! Zelf ben ik groepsles tennis gaan volgen, bijles Nederlands gaan geven aan Arubaanse kindjes en weer bezig met een conversatieles Papiamento (dit keer door iemand die de lesmethode Papiamento voor Collegio heeft bedacht). En zo vliegen de weken hier heel snel voorbij.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten