Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 29 augustus 2011

In de rij voor de Censo

Censo (burgerzaken), 06:00 uur s ochtends.



Na alle positieve blogberichten over dit prachtige tropische eiland kan ik niet ontkennen dat dit bericht ietswat negatief zal gaan worden. Op Aruba heeft men namelijk alle tijd, zo ook als je toe bent aan een nieuw paspoort.


Na anderhalve week een tevergeefse poging te hebben ondernomen (aankomst Censo 08:15 en alle nummertjes waren al op), vanochtend een nieuwe poging. In het pikdonker om 06:00 uur met ontbijt, kinderen en man leek me toch wel heel erg op tijd. Maar nummer 4 stond er al om 05:15 uur!!! Na 3 uur wachten hebben we dan eindelijk onze aanvraag lopen en kunnen we hopelijk over 2 weken ons nieuwe paspoort gaan ophalen. Een mooi Arubaans gezegde is hier dan ook van toepassing: "cu pasenshi bo ta gana gloria"(ofwel: geduld is een schone zaak).

vrijdag 26 augustus 2011

De gevolgen van orkaan Irene

Irene is now a hurricane, the first of the 2011 Atlantic season, located early this morning just off the north coast of Puerto Rico, moving west-northwest.
Irene will move near or over the northern coast of the Dominican Republic this afternoon and tonight. Hurricane conditions are possible in the Central Bahamas by Tuesday night: www.hurricanes.gov

Lange files tgv de windhoos (s ochtends vroeg al om 07:00 uur).

De orkaantijd is weer begonnen. In principe ligt Aruba buiten de orkaanzone, maar de gevolgen zijn wel degelijk merkbaar. Nu orkaan Irene over Midden Amerika raast is op Aruba de wind weggevallen. Temperaturen van 36 graden zonder wind maken het stikkend benauwd.

Dak volledig weg!

Gisterenochtend werd de hemel opeens pikzwart. Een fractie van een paar seconden en een windhoos kwam. Daarna de berichten op de radio over de gevolgen: afgevlogen daken, neergevallen bomen, beschadigde monumentale kerk in Noord, schrikreacties en scholen dicht.

Gat in het dak geslagen; St Anna kerk Noord.

Dat de windhoos zeer plaatselijk was bleek wel uit het feit dat we er in onze wijk, Tanki Leendert, geen last van gehad hadden. Ook de school van de kinderen, in Kudawecha, was gewoon open.

De gevolgen van de windhoos

Nu de regentijd begonnen is hopen we dat het toch wat minder heftig en minder langdurig is dan vorig jaar, toen we 5 maanden lang alleen maar zware regenval hebben gehad en alles op het eiland blank stond.

Met dank aan Mirthe de Rozario (foto's). Zij heeft bij mij op Papiamentse les gezeten en is verslaggeefster voor de Nederlandse krant Amigoe op het eiland.

Omgewaaide bomen versperren de weg!

Puinhoop.

Windhoos.

woensdag 17 augustus 2011

Weer terug in het gewone ritme


Vandaag zijn de Arubaanse scholen weer begonnen (tja, dat is hier altijd midden in de week). Met nieuwe (Italiaanse) schooltas, nieuwe jeans en natuurlijk schooluniform in alle vroegte vertrokken. Op Aruba gaat de bel al om kwart voor 8 s ochtends!



Mama wordt vanochtend (spoedafspraak)hopelijk van haar kiespijn af geholpen (de constatering pijn werd bevestigd toen maandag bij de tandarts bleek dat er 2 tanden moeten worden getrokken en 1 gevuld) en alle naschoolse sportactiviteiten van de kinderen gaan weer beginnen. Kortom: we zijn weer terug in ons normale ritme!!!




maandag 15 augustus 2011

Dagje Palm Island, ter afsluiting van de zomervakantie.





Gisteren zijn we gezellig een dagje naar Palm Island geweest. Op zich is er niet zoveel te doen (snorkelen, waterspeeltuin, bananenboot en Seatrek), maar het is een dagje all inclusive met eten en drinken erbij en je bent er even helemaal uit. Er zijn een paar kleine strandjes en de kinderen hoor of zie je de hele dag niet meer.

We waren lekker vroeg en hadden een van de eerste boten. Daardoor konden we lekker ontbijten daar en was het nog niet zo druk. Angelo vond het zelfs zo leuk dat hij vroeg of we de volgende dag weer gingen. Het was de 2e keer voor ons op Palm Island. Het is behoorlijk aan de prijs, maar als "local" krijg je de prijs in florin in plaats van dollars, wat wel behoorlijk scheelt.


Kortom: een heerlijk dagje uit!



Banana-boat (zachte start, op zee op full power)



Laura lekker aan het relaxen in het water.














zondag 7 augustus 2011

Kanodag Aqua Windies


Zaterdag hebben de kinderen een kanodag gehad bij Aqua Windies. Na uitleg en spelletjes in het zwembad zijn ze naar Mangel Halto toe gereden. Daar lekker gespeeld, gegeten, gedronken en uitleg over de kano's gekregen, waarna ze konden vertrekken.



De tocht ging vanaf Mangel Halto naar Barcadera en terug. Ook zijn ze nog even bij de schelpenberg gestopt. Na afloop mochten ze terug bij Aqua Windies lekker zwemmen en dollen in het grote bad daar. Het was dan ook erg moeilijk om ze einde van de middag mee terug naar huis te krijgen.









En weer terug in het zwembad bij Aqua Windies na een vermoeiende, maar leuke kanodag.

donderdag 4 augustus 2011

Turtle Nest at Eagle Beach Aruba


Rond deze tijd komen de schilpadeitjes uit. Dit filmpje is door iemand anders gemaakt, maar geeft wel een prachtige indruk van dit indrukwekkende natuurspectakel.

woensdag 3 augustus 2011

Italiëvakantie dag 9: inpakken en wegwezen

Afscheidsdiner Italië, in Lamporechio.

Koffers in de auto laden.

Na een avonddiner in het dorpje bij de camping zijn we s ochtends vroeg naar de luchthaven Pisa gereden, waar we de huurauto ingeleverd hebben. Nog even in Waalwijk de resterende spullen gepakt die mee gingen naar Aruba en nog een heerlijk soepje gegeten.


De terugreis leek veel langer dan de heenreis, maar het blijft dan ook licht waardoor je al helemaal geen behoefte hebt om te gaan slapen. Maar zoals uit de foto blijkt hadden de kinderen hier helemaal geen moeite mee! Met te veel bagage (lekker geshopt in NL) kwamen we op een heerlijk zonnig Aruba aan. Home sweet home! Iedereen in Nederland bedankt voor alles en degene die we niet meer hebben kunnen zien: de tijd vloog voorbij en we hopen ook jullie volgende keer te zien.

Vertrek luchthaven Schiphol (met veel te veel bagage).

Italiëvakantie dag 8, deel 2: Viareggio (middag)



De laatste vakantiedag (morgen inpakken) zijn we behalve s ochtends naar Vinchi, s middags naar de kust geweest (Viareggio, bij Pisa). Niet te vergelijken met Aruba, maar doordat je de bergen op de achtergrond ziet, wel heel apart. Het kan hier wel behoorlijk druk worden, gezien de hoeveelheid strandstoelen. Heerlijk vertoeft op de boulevard en onze neuzen uit laten waaien aan zee!



Genieten van de zee.

Op de achtergrond de Apuaanse alpen.


Huurauto van binnen: electronische handrem zelfs!

David op kookschort!