Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 14 juni 2013

Eerste Heilige Communie Angelo01 Juni 2013 was het dan zover: Angelo deed zijn Eerste Heilige Communie. Na maandenlange voorbereiding (communie-les en oefenen in de kerk) was hij er klaar voor.


Allereerst moesten we Angelo even vertellen dat er heel anders aan toe gaat dan in Nederland. Het begint al bij de kleding. De jongens gaan in "bachi" (een wit of zwart pak) en dragen veelal een opgespelde applicatie op de mouw aan de arm, als teken van geloof in God. De meisjes gaan in complete bruidsjurken en zitten ook aan de andere kant in de kerk. Samen (jongen/meisje) lopen ze dan in een processie naar voren in de kerk. Het lijkt wel een huwelijk als je het zo ziet.

Oma en Paul
 


Verder een kinderkoor die vrolijke liedjes speelt en als verrassing Robert Jean D'or, die voor begeleiding zorgde op de gitaar. Ieder kind krijgt net als in Nederland een speciale taak. Zo ook Angelo, die de hostie schaal mocht dragen.


Deze communie was sowieso speciaal, omdat mama en Paul speciaal hiervoor waren overgekomen vanuit Nederland.

Communiekantjes Klas 3-A
 


Na afloop van de mis kregen ze nog een oorkonde van de juffen van klas 3-a en 3-b. Zoals jullie op de foto zien zijn de onderwijzers toch wel wat anders gekleed dan in Nederland. Leuk om het verschil zo te zien.

Met oma en opa Fingal
 

Voor de St Anna Kerk
 
Angelo heeft in dezelfde kerk communie gedaan als in de kerk waarin Sandro en ik zijn getrouwd. Toch wel heel speciaal dus.
 De Arubaan viert geen communie zonder lekker te eten. Dus gingen we na de kerk naar een heerlijke brunch bij Tierra del Sol, de golfbaan. Een toplocatie, met prachtig uitzicht. En zo kwam het dat we in de vroege middag toch al ietswat aangeschoten naar de zee staarden en heerlijk zaten te smullen van een 3 gangen diner met familie.


Mama en ik aan een lekker glas Chardonnay
 

 Ons uitzicht
 

 Het zwembad bij de brunch locatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten