Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 28 oktober 2013

Sandro 43 jaar en lekker in het zonnetje gezet bij Italiaan Azzuro19 september 2013 hebben we Sandro's 43e verjaardag gevierd door heerlijk te dineren bij Azzuro: een Italiaan met een heerlijk buiten terras en uitzicht op zee. Je krijgt wat je verdiend; dus bij deze Sandro.


Na Sandro's verjaardag was het verkiezingsdag op Aruba. Voor mij de eerste keer op Aruba. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Naast versierde auto's waren er optochten van partijen door de straten met veel getoeter en muziek en heel het eiland was gehuld in de diverse partij kleuren, waarvan het geel en groen overheerste.


De dag zelf werd heel het eiland droog gelegd: in winkels en horeca gelegenheden geen druppel alcohol verkrijgbaar. De Arubanen lusten er graag wel een, dus men wil natuurlijk geen opstootjes tussen de partij aanhangers. En ik moet zeggen: alles was ook echt keurig afgesloten.


De opkomst bij de verkiezingen ligt hier vele malen hoger dan in het koude kikkerlandje. Deze foto hierboven is s ochtends genomen: zoals jullie zien toen al rijen dik om te kunnen stemmen.
Men stemt hier nog met potlood en wat wel grappig is, was dat ze mijn meisjesnaam niet goed konden uit spreken (Weijnen). In Nederland moest ik juist mijn getrouwde naam altijd spellen, wat hier nooit gevraagd wordt omdat Fingal een veel voorkomende Arubaanse naam is. 

 Lighting Parade Arubaanse volkspartij: complete gekte!
 

Zoals voorspeld kwam de AVP (Arubaanse Volkspartij) als grote winnaar uit de bus en is men thans bezig met de formatie ronde. Het is een beetje zwart/wit, maar kort gezegd is de AVP toch wel "pro Nederlanders" en ziet de MEP ze liever gaan, dus de partij keuze was voor mij niet moeilijk.


Tussen de bedrijven door ging alles natuurlijk gewoon door, zoals ook de zeilles van Angelo. Hier zelfs al met een iets groter zeil. Wat heerlijk toch om op een warm eiland te wonen, waar je zonder het koud te hebben gewoon allerlei watersporten kunt doen. Echte bofkonten zijn we.


 Laura aan het relaxen bij Radisson Palm Beach
 
 Het nieuwe boodschappen doen in de tropen (wie durft)?!
 
 Mooie zonsondergang bij Italiaans restaurant Azzuro
  Op Aruba komen veel slangen voor; echter in de tuin wil je ze liever niet tegen komen
 
Laura heeft verder haar eerste centrale proefwerkweek er op zitten en al een paar zeer mooie punten terug. Alhoewel de smartphone en ipod toch erg aantrekkelijk voor haar zijn, doet ze goed haar best met studeren en heeft ze al snel contact gemaakt met de kinderen uit haar (brug)klas. Ook is ze al gewend aan het vroegere opstaan (school begint al om half 8) en het lesrooster met verschillende eindtijden. Soms is ze het zesde uur uit en soms pas het achtste. Dus haal ik de ene dag eerst Angelo op en de andere dag juist Laura. Als er dan ook nog lesuitval is moet je soms even je plannen (ook op je werk) omgooien. Alles gaat hier met de auto, dus ze kunnen niet even zelf naar huis toe fietsen. 
 
 Ons kleine Arubaantje: geurtje, ketting, armbandje: klaar voor feestje!
 
Bij mijn favoriete hotel Radisson aan Palm Beach
 

Dat Laura het naar haar zin heeft kun je trouwens wel op de foto's zien; hier op het Colegio uitje c.q. sport-/zwemdag bij het zwembad in San Nicolaas.


 
 
Dezelfde dag had ze ook nog een feestje op Werleman's eiland van een van haar vriendinnen: een privé rifje waar ze een middagje heeft doorgebracht. Dit rif kun je afhuren voor een heerlijke familiedag en er staat zelfs een BBQ.
 

Met bootje naar Rif Werleman
 
 Feestje Aliyah bij Tropicana hotel
 

Veel feestjes zijn hier bij het strand of zwembad, zoals Laura's vriendin Aliyah, die kaartjes had gekocht om bij het Tropicana hotel te kunnen zwemmen.

Massage cabine nabij Matthew's met uitzicht op zee
 
 Typisch Arubaans straatbeeld: rumshop op de hoek van de weg
 
 Einde van de dag maken we graag een strandwandeling en de zonsondergang blijft mooi
 


 Het lekkere luie leventje van Angelo (lekker een boek lezen in de hangmat)
 


Zo, genoeg geluierd en op naar de volgende blog, vol avontuur, namelijk over papa's bezoek. Want als papa komt wordt er veel gewandeld en bezocht. Volgt, volgt, volgt.........

 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten