Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 22 augustus 2014

Optimisten race Aruba International RegattaEen van de optimisten races op de Aruba Regatta van 15 t/m 17 augustus 2014


Optmist bootjes klaar voor RegattaHet weekend van 15 tot en met 17 augustus 2014 vond op Nikki Beach de Aruba Regatta plaats. Angelo wilde aanvankelijk niet mee doen (beetje eng allemaal met de jury leden), maar is op het laatste moment toch overgehaald om mee te doen. Een super leuke en leerzame ervaring.


Gereed maken van de boten


Het begon vrijdags met een oefenmiddag, waarbij de boten van de zeilschool naar Nikki Beach werden gevaren. De boeien voor de vaarroute werden uit gezet en iedereen kreeg instructies voor de komende dagen.Ook kregen ze allemaal een leuk pakket met sponser kleding, lunch- en drinkbonnen en een schema hoe vaak en in welke boot ze moesten. Elke dag werden er 3 races gehouden. Doordat er vanaf dag 2 veel wind stond was het erg moeilijk de bootjes niet te laten om kiepen. Eenmaal omgevallen lopen de bootjes zo vol water en dan is het moeilijk om nog in de race te blijven. Zo ook op het filmpje te zien hierboven. 

Nikki Beach: locatie Aruba Regatta

Ronneke geeft uitleg aan het eerste groepje


Behalve techniek is er toch ook een leuke spanning van wie de races wint. Aan de kant onder een tent voor de zon was een gezellig clubje ouders aan het aanmoedigen.

Zoals jullie op de foto's zien was het een geslaagd weekend en zondagavond na de prijsuitreiking heeft Angelo heerlijk geslapen: helemaal kapot van alle inspanningen en buitenlucht. Eind augustus beginnen de lessen weer en dan gaat Angelo oefenen voor zeildiploma 2.Tussen de races door een lekkere lunch bij Nikki Beach (Reflexions)Edwin deelt schema uit

Laura met een vriendin lekker aan het relaxen tijdens de Regatta

Ook de grotere boten waren mooi om te zien

Prijsuitreiking (Angelo troost prijs)

Blik vanuit de jury post

Sandro helpt mee met het gereed maken van de botenTot de volgende blog op ons mooie happy island!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten