Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 1 januari 2016

Bouwproject Ruby fase 1 t/m 3


Een nieuw jaar en een nieuw begin. Iedereen een gelukkig, goed en gezond 2016 gewenst. Voor ons is de start van de nieuwbouw eindelijk begonnen, na veel tegenslagen. In dit jaar zal ik jullie dan ook op de hoogte houden van de bouw van Ruby, ons toekomstige droomhuis.
Op dit moment zitten de eerste 3 bouwfases er op. De aannemer is nu precies een kwartaal bezig en op de foto kun je de vorderingen, in chronologische volgorde, goed zien.

Het is een ontwerp van een Hongaars huis dat Sandro heeft gevonden op internet en waar we helemaal verliefd op zijn. Alle kamers zijn op de tuin gericht, die uit kijkt op het zwembad.Het terrein is ongeveer de helft kleiner dan wat we nu hebben, namelijk 1.124 m2, maar nog steeds heel erg ruim. Het is een erfpacht terrein, welke in verband met schaarste van de grond, bijna niet meer worden uitgegeven op Aruba. Sandro stond al 20 jaar ingeschreven, waardoor we toch nog een groot terrein konden krijgen. 
De woonkamer heeft een over de gehele breedte lopende schuifpui, waardoor binnen en buiten één wordt. De studeerkamer hebben we laten betrekken bij de woonkamer en ligt aan de woonkamer vast met glazen deuren.
Aan de voorkant komt maar 1 raam, zodat we het moeten hebben van de grote schuifpui van wel 7 meter lang aan de achterzijde. Verder ligt het terrein aan een zogenaamde "cul-de-sak" , ofwel een doodlopend rondje, waardoor alleen bestemmingsverkeer in de straat komt. Het ligt in een betere wijk en vlakbij de Saliña en het strand. Wel is het verder van de scholen van de kinderen.


Het erfpachtsterrein is aan bepaalde voorwaarden gebonden. Zo mag je er bijvoorbeeld geen verdiepingshuis op bouwen en is een gastenverblijf niet toegestaan. Mochten we dit toch ooit willen bouwen dan moet het op een of andere manier een verbinding hebben met het huis. We maken dan een fitnessruimte bijvoorbeeld, zodat de bestemming van deze ruimte niet commercieel is en de verbinding tussen woning en bijwoning staat al op de bouwtekening.Toch zullen we deze ruimte voorlopig missen, wat wel even wennen is omdat ons bezoek daar altijd kon logeren. De toekomst moet uit wijzen of we straks voldoende spek hebben opgebouwd om ook deze ruimte nog te realiseren. Het zwembad heeft voor ons meer prioriteit. Vooral nu de kinderen ouder worden is het heerlijk dat ze gewoon lekker kunnen relaxen buiten.

Doordat op Ruby allemaal "klip" grond ligt, dat bikkelhard is, hebben we alvast het gat van het zwembad laten graven ter voorkoming van scheuren in de muren straks. Pas nadat het huis af is weten we of en wanneer we het zwembad kunnen laten maken. Maar komen zal 'ie er: vroeg of laat!Ook is op de bouwtekening gecalculeerd dat er ooit nog een gastenverblijf met BBQ terras komt, waardoor het zwembad nu vrij dicht bij de "porch" van de woning ligt. De bedoeling is straks namelijk dat het terras van het gastenverblijf aan sluit op het zwembad, net als het terras van de woning zelf.
Hoe mooi het ontwerp ook is, het blijft ook veel hoofdpijn en zorgen. Veel dingen lopen net niet helemaal goed, maar we hebben zo'n beetje de beste toezichthouder op het eiland, zodat uiteindelijk de dingen snel opgelost worden. De fout ligt vaak niet bij de aannemer, maar ook bij de "sub contractors", zoals de loodgieter of electriciën.Net voor het bouwreces van december zijn de bouwvakkers geëindigd bij de ringbalk. De ruwe bouw gaat heel snel, maar de afwerking duurt straks natuurlijk veel langer. Wel super leuk om de vorderingen elke week te zien.We hebben verder een mooie Europese keuken uitgekozen met een kookeiland: iets waar ik altijd al van heb gedroomd. Ik hoop alleen dat de keuken niet te gepropt uit komt in de nieuwe woning. Nu hebben we veel te veel ruimte in onze huurwoning, wat ook een hoop extra werk met zich mee brengt, maar straks moeten we toch dezelfde meubels in een kleinere ruimte kwijt zien te kunnen. Maar heerlijk dat het allemaal wat meer te overzien is. Nu in Tanki Leendert zijn er 5 toiletten en 4 badkamers en dat is echt teveel om allemaal bij te houden.Straks krijgen we 2 badkamers: een voor ons en 1 voor de kinderen. Wat de badkamers betreft krijgen we mooie inloop douche ruimtes met mooie strips in plaats van ronde afvoerputjes en wordt alles modern. De hele bouw is overigens modern en strak: iets wat je of heel mooi vindt of niet. Het huis heeft straks de volgende ruimtes: woonkamer met keuken ineen, was-en opbergruimte, dubbele garage, gastentoilet, studeerkamer, kamer Angelo, kinderbadkamer, kamer Laura, master bedroom en ouder badkamer. En natuurlijk een heerlijk groot overdekt buiten terras. Doordat het terrein lang is en niet breed liggen de kamers allemaal achter elkaar in een soort L vorm.


Ik zal jullie middels deze blog op de hoogte houden van het laatste bouwnieuws. Het zou super zijn als jullie ons blijven volgen. En natuurlijk ook veel nieuws over ons mooie eiland Aruba, waar het altijd zomer is en de zon in ons hart is.

Bon aña nobo!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten