Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 17 april 2016

Bezoek papa Aruba maart 2016


Woensdag 23 maart 2016 was het dan zover. Papa kwam weer gezellig over. Omdat Sandro nog een dagje dienst had was er voor het ophalen een uurtje waarneming geregeld, zodat we gezellig met z'n allen naar het vliegveld konden gaan. En de vlucht kwam 's avonds aan; een tijdstip dat ik met mijn oog liever niet alleen rijd.


De volgende ochtend gingen papa en ik lekker een strandwandeling maken vanaf Manchebo van 5 kilometer. Heerlijk in de wind en met de voetjes in het zand. Het is het seizoen dat de schildpadden hun nesten maken en zoals je hieronder op de foto kunt zien worden deze door de "turtle wacht" netjes afgebakend. De schildpadden leggen hun nesten vooral op wat minder drukke stukjes strand en komen daarvoor het strand op als het (bijna) donker is. 


Opa/papa had ook nog het geluk de 12e verjaardag van Angelo mee te maken. We gingen, zoals in een van de vorige blogs stond, lekker uit eten bij Blossems.


Ondanks dat papa (bijna) alles van Aruba al gezien heeft zijn we toch lekker op stap geweest. We begonnen met een dagje Oranjestad. Sandro was inmiddels uit de dienst gekomen en we hadden beide een weekje vrij genomen.


Naast de toeristische trekpleisters gingen we ook langs oude monumentale gebouwen en streken we uiteindelijk op een terrasje neer met uitkijk op de haven, waar prachtige boten liggen.


Bij Royal Plaza
StadhuisSinds kort is de stad vernieuwd en ook voorzien van straatnaambordjes. Hierop staat ook de slogan "one happy island".
Oude kalkoven in de wijk Rancho, ook in de stad


Haven bij RenaissanceEen van de hoogtepunten was toch wel de foto/film-avond. Papa had van de dia's en foto's van vroeger een leuke compilatie gemaakt en die hebben we digitaal bekeken. Samen oude herinneringen
opgehaald en heerlijk genoten.


Tijdens een van onze tochtjes hebben we lekker geluncht bij West Deck, met prachtig uitzicht over het water.


En tenslotte hebben we 2 mooie wandelingen gemaakt. Het was 'charisma" tijd: een periode waarin het extra hard waait. Hierdoor was het echt spectaculair bij de Natural Pool Conchi. Hieronder wat foto's:
Pfff heet om te lopen..... 

Toeristen die langs kwamen ter paard

Om en om sjouwen met de koelbox
Yes, bij boca KetoNatuurlijk hebben we ook nog de bouwplaats bezocht en de vorderingen van het huis laten zien en we zijn op de laatste avond heerlijk uit eten geweest bij Aruba Ville. De 10 dagen zijn voorbij gevlogen en het was ook de laatste keer in het gastenverblijf voor papa en in ons oude huis. Tot snel pap!Geen opmerkingen:

Een reactie posten