Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

dinsdag 28 juni 2016

Enerlaatste bouwfase Ruby 67-B
Er wordt hard gewerkt aan de afronding van de laatste 2 fases van de bouw. Ik ben inmiddels in het bezit van een prachtige Arubaanse brievenbus van mozaik en we hebben zelfs al een huisnummer gekregen.

De dakfase is vrij vlot gegaan. Alle kabels zijn getrokken, er is isolatie aangebracht en na sluiting zijn de benodigde punten bepaald voor de plafond ventilators en de inbouw spotjes voor de verlichting.
Ook is er een begin gemaakt met het betegelen van de badkamers. Er komt 1 badkamer aan de ouderslaapkamer vast en eentje tussen de 2 kinderkamers in. In een tropisch klimaat is een extra badkamer wel nodig, want je doucht hier vaak 2x per dag. Ook beginnen school en werk heel vroeg, dus altijd spitsuur rond 6 uur 's ochtends.
Het huis wordt voorzien van moderne elementen, waaronder ondermeer een glazen schuifdeur in de ouderslaapkamer naar de badkamer toe en een glazen deur van de studeerkamer naar de woonkamer toe, om één geheel te creëren.


De toiletten worden allemaal zwevend en komen uit Europa. De kinderen hebben gekozen welke kamer ze willen en beide zijn hier tevreden mee. Er komt straks een dubbele wastafel in de kinderbadkamer, zodat ieder heerlijk zijn eigen ruimte heeft, ook in de badkamer.

Toekomstige kamer Laura


Het huis is een kopie van een Hongaars ontwerp, waarbij alle kamers uit kijken op de tuin en achter de kamers pas de gang ligt. Gezien de passaatwind krijgen op deze manier ook alle ruimtes voldoende wind, wat wel lekker is als je zo dicht bij de evenaar woont.


In de keuken is de "cove" bijna klaar. Hier komen spotjes in die op het kookeiland schijnen en de afzuigkap. De keuken die we hebben uitgezocht waren we meteen verliefd op. Een super moderne keuken met zelfs een ingebouwde koffiezetter en voor mij: een wijnkoeler (ha ha ha, natuurlijk ook voor het bezoek).Inmiddels zijn ook de kleuren van het huis uitgezocht, waarvan je hier op deze foto's het begin ziet. Een gedeelte van de muren wordt voorzien van natuursteen, zodat het geheel een warme uitstraling krijgt.

In de gang komen Italiaanse tegels, genaamd "Sands" en zoals de naam al zegt lijkt het alsof je op het strand loopt. Ze zitten tussen glanzend en mat in. De zelfde tegels, maar dan mat, komen buiten op de porch.Begin van de kinder badkamer

De kinderbadkamer wordt licht (zand kleur) en die van ons chique zwart. En buiten mooie strakke lampen!

Natuursteen
Tenslotte zachtjes aan een begin gemaakt met het inpakken en opruimen, want de verhuizing staat gepland voor 20 juli 2016 en dat is best snel!

Wil je op de hoogte blijven van de bouwontwikkelingen? Meld je dan aan als "e mail volger" op de homepage van deze weblog. Want hoe meer volgers, hoe gezelliger! Te mañan, si dios kier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten