Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zaterdag 20 november 2010

Aruba grote kans op dengue-epidemieORANJESTAD — Tussen oktober en november zijn er 254 verdachte gevallen van dengue gerapporteerd bij Dienst Besmettelijke Ziekten. Twee tot drie mensen met dengue liggen in het ziekenhuis. De internationale gezondheidsorganisatie Paho waarschuwt Aruba voor een mogelijke epidemie binnen enkele weken.

“Als het aantal ziektevallen van dengue blijft stijgen zoals dat in de afgelopen weken is gestegen, dan krijgen we zeker een epidemie”, zo benadrukte de directeur Derek-ian Blok van Directie Volksgezondheid de boodschap van Paho. “De overheid zet alles op alles op dengue aan te pakken en de epidemie te voorkomen.”
Tijdens een persconferentie gisteren, waar ook Volksgezondheid-minister Richard Visser (AVP) sprak, werd duidelijk dat het eiland een grote kans loopt op een dengue-uitbraak. ““De grote hoeveelheid regen van de afgelopen weken maakt dat Aruba in een high risk groep zit voor een epidemie. Dat betekent dat we nu actie moeten ondernemen”, aldus Visser. Hij kondigde aan dat Dienst Gele Koorts Muskieten Bestrijding (GKMB) het hele eiland gaat spuiten. Ze beginnen in San Nicolas en dan via Oranjestad en Dakota naar Noord. Het spuiten moet rond 8 december zijn afgerond.

Bron: krant Amigoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten