Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 4 november 2010

Ruwe zee, Sandro naar Chicago & de Goede Sint komt eraan


Huis in Sinterklaasstemming

Nog één weekje en dan zal de pakjesboot van Sinterklaas arriveren in de Haven van Aruba. De kinderen zijn al in de Sinterklaasstemming. Het huis is al versierd hier en op de radio hoor je sinterklaasliedjes. Kortom: een heerlijke tijd die er nu aanbreekt. Laura's klas gaat surprises maken zoals ik begreep en Angelo viert nog echt sinterklaas in de klas.

Verder vertrekt Sandro vrijdagochtend naar Chicago, voor het American Heart Congres, voor een week. Het is daar nu een graadje of 15 overdag, dus zal wel even wennen zijn. Over het weer gesproken: de invloed van orkanen is nog steeds merkbaar. Veel regen, al vanaf september. De wind komt van de andere kant en waait slechts flauwtjes, waardoor er veel, heel veel, muggen zijn. De zee is in ieder geval erg ruw nu. Ook aan de tuin kun je zien dat het veel geregend heeft: het lijkt het tropisch regenwoud van Costa Rica wel. Vaak gaat het sporten van de kinderen niet door: of het voetbalveld is te nat of het is te gevaarlijk ivm onweer.


Toegangsweg naar Baby Beach; nu per boot!


Wat doe je op een regenachtige zondagmiddag: koekjes bakken met de kinderen.


Slecht weer op Aruba (foto: Corinda).


Ruwe zee (foto: Roland)

Angelo is weer thuis gekomen met acht maal een tien in zijn proefwerkmap en loopt lekker op school. Alleen de fijne motoriek wat oefenen, maar met een 7 ongeveer ook niet slecht. Laura heeft nog steeds moeite met rekenen. Af en toe een 7 of 8, maar ook zie ik soms een 3, 4 of 5. Gemiddeld kantje boord (voldoende/onvoldoende). In december komt het eerste rapport van dit schooljaar er aan.


Haan die niet meer weg wil uit onze tuin. Wie helpt ons even hiermee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten