Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zaterdag 30 juli 2011

Italiëvakantie dag 5: San Gimigiano

Chianti-wijndruiven

Uitzicht over Toscaans landschap.

Vandaag stond eigenlijk Florence met de trein op de planning, maar omdat de trein staakte, werd het San Gimignano. Dit middeleeuwse stadje is al van ver af te zien door de beroemde torens. De autoreis er naar toe vond ik tot nu toe het mooiste van Toscane dat ik gezien heb. We reden dwars door olijf- en wijngaarden en zonnebloemvelden en het landschap was heuvelachtig en de kleuren geel en groen wisselden elkaar af. Echt een schitterend mooi landschap.

Zonnebloemveld

Straatbeeld San Gimigiano.

In San Gimignano, dat trouwens heel druk is met toeristen, hebben we de Piazza della Cisterna en Piazza Duomo bezocht en hebben we genoten van de vele smalle steegjes en stadsgezichten. Als lunch natuurlijk Italiaans gegeten (Laura lasagna, Angelo en Sandro pizza en ik spaghetti).


Piazza della Cisterno.

Het bestellen van eten is hier trouwens ook anders: de Italiaan begint meestal met anti-pasta als voorgerecht, daarna een primo (eerste gang), secondo (tweede gang) met contorno (bijgerecht) en vervolgens een dolce (nagerecht). Voor bestek betaal je apart (pane e coperto).


Heerlijke lasagna

Het lunchen is ook niet iets wat je even snel tussendoor doet: de gemiddelde Italiaan doet wel 2 uur over zijn lunch. Wijn is hierbij als water bij ons is: het hoort er gewoon bij en is zeker in vergelijking met Nederland, erg goedkoop.

Wijn uit San Gimigiano.
De bekende familietorens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten