Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 26 januari 2012

Dia Betico 2012Gisteren was het weer Dia di Betico, een nationale feestdag hier. Betico was voorvechter van de Status Aparte, die Aruba in 1986 bereikt heeft. Helaas was hij bij het bereiken van de Status Aparte al gestorven, maar op 25 januari staat Aruba jaarlijks bij hem stil.


Overal op het eiland waren er - naast ceremoniƫle plechtigheden - allerlei activiteiten te doen in het kader van Dia Betico. We kozen eerst voor een georganiseerde fietstocht (Paseo Riba Bicicleta Centro Bario Playa Pabou). Om de fietsen te vervoeren had ik een pick up gehuurd (lekker stoer en wilde ik altijd nog een keer proberen). Je kunt natuurlijk ook gewoon naar het startpunt toe fietsen, maar dat is hier een gevaar voor eigen leven. De wegen zijn hier niet op fietsen berekend en de honden niet gewend aan fietsers (lopen los en rennen achter je fiets aan).


De fietstocht duurde maar liefst 3 uur en was heerlijk (vandaag spierpijn in de bovenbenen). We hebben van het buurtcentrum in Playa Pabou, via Bubali en San Miguel naar Arashi gefietst en vervolgens terug via Tierra del Sol en Boegoeroei naar het buurtcentrum. Heerlijk. Wel heftig verbrand, want natuurlijk weer niet goed genoeg gesmeerd.


S Middags was er een locale actie en kon je als inwoner van Aruba voor een gereduceerd tarief met de Atlantis duikboot mee. Voor mij de tweede keer, voor de kinderen helemaal nieuw. Wat is het water helder en wat prachtig om al die mooie vissen en het koraal te zien. We gingen tot 134 feet diepte.


Angelo was lekker Papiaments aan het kletsen met een jongetje dat naast hem zat. De sfeer was erg leuk, omdat er alleen Arubanen aan boord zaten. Normaal zit je tussen de toeristen. Er werden grapjes gemaakt en we kregen extra uitleg en de sfeer was erg ontspannen. Voor herhaling vatbaar!


Na zo'n vrije dag heb je het gevoel dat het weekend is. Maar nee, het is gewoon donderdag en de kinderen moeten gewoon weer om 07:45 uur in de klas zitten vandaag.


Maar nog even en is het is alweer weekend en Sandro is dan lekker weer uit zijn dienstweek. In het weekend nemen we afscheid van iemand die weer naar Nederland toe gaat. De tweede al die eind januari weg gaat. Jammer......


Hierbij nog wat leuke foto's om een indruk van de tocht met de duikboot te krijgen. Je wordt met een gewone boot naar de duikboot toegebracht, alwaar het grote onderwateravontuur begint. Voor iedereen die hier op vakantie komt, een aanrader.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten