Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 27 augustus 2012

Waar anders dan op Aruba heb je schoolzwemmen in de zee?

Opa Fingal, die de schoolbus rijdt
 


Waar in Nederland het zwemmen op de meeste scholen allang is afgeschaft, bestaat dit op Aruba nog steeds. En waar anders dan op Aruba leer je nu schoolzwemmen in de ZEE? Dat is toch ontzettend gaaf!



Alle kinderen van klas 3 hebben in plaats van gymles het hele schooljaar zwemles. Eerst gaan ze 10 weken naar de zee, bij Palm Beach, waar ze qua niveau in groepjes gedeeld worden. Na deze 10 weken gaan ze naar het openluchtzwembad in Savaneta.



Angelo is nog op de leeftijd dat hij het super leuk vindt als je komt kijken, dus natuurlijk ben ik even mee gegaan. Het is zo heerlijk om hem bezig te zien in het water! En het is helemaal super dat opa de bus rijdt naar het strand. Dat heeft Angelo dan ook vol trots aan zijn klasgenootjes en de juf verteld.



Dit zijn van die momenten dat ik geniet op zo'n mooi tropisch eiland te wonen: geen zwembad met kleine hokjes en ijskoud water, maar gewoon in de Caribische Zee met een heerlijke watertemperatuur. Wat boft Angelo toch maar! En dat hij al diploma C heeft: ach, wat maakt het uit. Heeft íe elke maandag een leuk uitje!

Drijftest
 
 Aandachtig luisteren naar de uitleg van de zwemjuf.
 
 1 voor 1 elk een stukje voorzwemmen: hier is Angelo net klaar daarmee.
 
Terugkomst bij school

1 opmerking: