Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 24 april 2017

Aruba: one happy carnaval
Omdat de Brabantse nachten niet alleen lang, maar ook koud zijn, neem ik jullie nog even mee naar de kleurrijke carnaval van Aruba. Zoals jullie zien was ook Marco Borsato van de partij, die de carnavalisten mocht fotograferen. Het is weliswaar geen Danny de Munk (voor mijn Nederlandse vrienden en familie geen verdere uitleg), maar toch leuk om even met hem op de foto te kunnen gaan tijdens de lichtjes parade.In aanloop naar carnaval toe zijn er diverse parades. Het begint al direct na de jaarwisseling met de fakkel optocht. Daarna volgt de kinder parade en als klap op de vuurpijl de lichtjesparade en de grote parade. Afwisselend zijn de parades in Oranjestad en San Nicolaas.

Veel Arubaanse gezinnen schrijven zich in voor een "trailer", langs de route. Omdat er altijd tekort zijn, wordt er geloot. Maar als je aan het begin van de route staat zonder trailer heb je ook altijd plaats. Gewoon een koelboxje meenemen en wat lekkers, en klaar is Kees.

Even op de foto met bekenden die ook in de parade mee lopen

Remco en Corinda waren ook weer present.Ook dit jaar was het weer heel moeilijk om een selectie te maken uit de prachtige foto's. Met veel moeite heb ik er van de 300 ongeveer 100 over gehouden, waarvan hieronder een paar voor de weblog. Denk hierbij de zon, tropische muziek en een drankje en je waant je in de juiste sfeer. Wil je dit ook een keer mee maken: in Rotterdam vindt er elk jaar in juli het "zomercarnaval" plaats. Ga daar gezellig kijken en bedenk dan dat het hier nog veel leuker en grootser is. Dus als je twijfelt over de maand waarop je ons mooie eiland het beste kunt bezoeken: februari/maart: rond carnaval .


Veel bekenden liepen mee in de parade (Lydi: wow!)


Zoals jullie zien gaan de heupjes aardig op en neer, wat op Brabant terug te komen, toch heel wat anders is dan in het zuiden van Nederland. Oeteldonk is leuk, maar Oranjestad is nog veel sfeer voller. Maar ja: probeer dat maar eens uit te leggen aan je oer Bossche vrienden en familie leden.
De kinderen willen aanvankelijk nooit mee, maar eenmaal de sfeer te pakken vinden ook zij het fantastisch. Dit jaar had Angelo ook een vriendje mee en Laura haar kersverse vriendje, zodat het extra gezellig werd. 
Grote buik of six pack: het maakt allemaal niet uit. Iedereen in de stoet doet vrolijk mee en geniet volop. Drinken wordt rond gereden voor de deelnemers, want de tropische zon kent geen genade.Echter ook de kant lopen de temperaturen aardig op. Niet alleen van de brandende zon, maar ook van de sexy geklede dames en heren. Daar mag manlief dan best even naar kijken, zolang hij maar thuis komt eten, hi hi.

Ook Sandro genoot zichtbaar van de paradeGeniet nog even lekker van de foto's, vooral als het regent als je dit leest en tot de volgende blog.

Ayo vanuit Aruba: one happy carnaval!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten