Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zaterdag 6 oktober 2018

New York: the city that never sleeps

Times Square

Omdat het herfstvakantie was vonden we het leuk om de kinderen te verrassen. Ik twijfelde even toen Sandro New York voorstelde, omdat Sandro en ik er al twee keer zijn geweest en we in december weer gaan voor Sandro's congres, maar Laura heeft het al jaren over New York en het is echt iets dat je gezien moet hebben. 




Bovendien zijn er door de toetsen en een druk eindexamenjaar nooit vrije weken, maar nu was de eerste schriftelijk examen periode net voorbij en was er nog even geen nieuwe stof op school. Dus boekten we een rechtstreekse vlucht en hotel Sheraton Times Square. Een perfecte locatie wisten we omdat we er al eens eerder met z'n tweetjes hadden gelogeerd. 

Empire State Building



De andere keren waren we er in december en was het erg koud (beneden nul of rond het vriespunt). Nu, in de herfst, is de temperatuur perfect. Graadje of 24 overdag en 's avonds ongeveer 17 graden. 
Dus bleven de meegenomen jassen in de koffer. 


De kinderen gingen mee naar het concert van Billy Joel, die op trad in Madison Square Garden. Geluid was perfect en veel bekende nummers, dus " a night to remember". 



De ferry van Manhattan naar Staten Island was ook een schot in de roos. Ze vonden het geweldig indrukwekkend om vanuit de boot het vrijheidsbeeld te zien. Deze keer was het, in tegenstelling tot vorige keren in december, wel heel erg druk op de boot. Alleen op de terugweg vonden we een plaatsje aan de railing. Ik moet zeggen dat je in december niet echt voor je lol daar buiten op de boot wil gaan staan vanwege de kou, dus allemaal logisch, maar dit ter zijde.





Statue of Liberty


De verrassing was nog groter toen ze mee mochten naar Broadway. Ze kozen voor "The Phantom of the Opera"en vonden het geweldig.





De allergrootste "hit" was de stiekem door Sandro geboekte helicopter tocht. Wat was dat gaaf zeg. Gewoon even boven het vrijheidsbeeld vliegen, de skyline zien, de Brooklyn bridge . De kinderen raakten er niet over uitgepraat. Een kwartier lijkt lang, maar voor je het weet sta je weer op de grond.
Hierbij wat leuke foto's van de helicopter tocht (sorry, ik kon geen keuze maken):
































De metro werd veel gebruikt om naar lower Manhattan te gaan, waaronder naar de Brooklyn Bridge. Hij heeft een lengte van 1,8 kilometer en lijkt me heel gaaf daar over heen te joggen in december, mits het niet te koud is dan. Ook hier nu veel toeristen, vorige keer in december met sneeuw bijna niemand, maar o zo koud.





In China town waren Sandro en ik al eens geweest, maar nu hadden we van het werk nog een leuk adresje gekregen om Dim Sum te eten. Daar nemen de Chinezen thee bij en de combinatie is inderdaad verrukkelijk.






Museum of Natural History

Ook Angelo's wens om naar het "Museum of Natural History" te gaan is uitgekomen. Wat is het daar groot zeg. 


 9/11 Memorial



Ground zero/memorial 9-11

Wollman rink

De laatste dag hebben we gebruik gemaakt van "City Bikes", die op meerdere plaatsten staan en hebben we door Central Park gefietst. Doordat het heuvel op, heuvel af gaat is het best een pittig tochtje. Bij Wollman rink is 's winters een schaatsbaan. Nu alleen een mooi uitzicht. O ja, en natuurlijk heb ik hier ook hardgelopen, gaaf (feels like a local).



Central Park





Alles nog mooi groen begin oktober



De lunch daarna smaakte goed op het rooftop terras aan de 5th Avenue en met fantastisch uitzicht op ondermeer Empire State Building. Tip: kom tussen 14:00 en 16:00 uur, want dan is het happy hour.
Een menuutje kost dan ongeveer 10 dollar, wat heel goedkoop is voor New York.

Rooftop terras en bar


De laatste avond gingen Laura en Sandro naar Bruno Mars en ben ik een Les Mills lesje Bodypump gaan doen bij de New York City Sports Club, die op diverse locaties in New York zit. Dat ze daar al bij nummer 107 waren van Les Mills was extra leuk. En ze vonden het allemaal erg "cool" dat ik helemaal uit Aruba kwam. Ik "google" altijd op Les Mills. Zo heb ik in Orlando een lesje meegedaan en hier vond ik ook snel een school op 5 minuten loopafstand. In december hoop ik Les Mills spinning mee te doen daar.



Na een voorspoedige terugvlucht nu weer terug op Aruba en helemaal bij met mijn blog, wat niet vaak voor komt. Maandag weer werken, maar na zo'n leuke vakantie is de batterij weer helemaal opgeladen en is het helemaal niet erg weer te starten met het dagelijkse leven. Tot blogs allemaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten