Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 17 januari 2010

Hooiberg
Zondagochtend, als Sandro geen dienst heeft, proberen we de kinderen wat van het eiland te laten zien. Vanochtend zijn we naar de Hooiberg geweest. De Hooiberg is een 165 meter hoge heuvel. De berg lijkt typisch op een hooiberg, vandaar de naam.
De berg bevindt zich in het midden van het eiland en kan van vrijwel elke plek worden gezien.Er zijn 562 betonnen treden die naar de top van de berg leiden. Op een heldere dag kan vanaf de top van de Hooiberg Venezuela worden gezien.Op de winderige bergtop staan ook verscheidene radioantennes en schotelantennes die door het telecommunicatiebedrijf Setar worden gebruikt.De Hooiberg bestaat voor het grootste deel uit zwart, granietachtig gesteente met witte kalkaders, hooibergiet genaamd. Dit hooibergiet is diep onder het aardoppervlak ontstaan door opwelling van magma (onder hoge druk en hoge temperatuur). Bij de tektonische optilling van de Caribische plaat is het gesteente boven de zeespiegel uit gekomen. Al het omliggende gesteente is inmiddels geƫrodeerd omdat het zachter was dan het hooibergiet.
Daarna zijn we naar Casibari geweest en in de namiddag nog even op bezoek geweest bij Gino en Ligia (zie verderop)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten