Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zaterdag 22 januari 2011

Minivakantie Curacao dag 1: Punda, Willemstad


Insel Air, heenweg.

Op slechts een kwartiertje vliegen van Aruba ligt het buureiland Curacao. Qua lengte 1x zo groot als Aruba. Na aankomst in het hotel (Hilton, aan de Piscaderabaai) was het al donker en zijn we aan het strandje bij het hotel gaan eten (lekker dichtbij).


Onze huurauto, met Wara wara (= navigatie van Curacao).Na een heerlijke nachtrust zijn we vandaag eerst de huurauto wezen ophalen. Een echte stoere jeep! Het dak hebben we er helemaal af laten halen, dus hopelijk geen regen deze komende dagen!


Best of Curacao, Heerenstraat 14


Uitzicht vanuit de hotelkamer


Leguaan

Vandaag hebben we Punda ontdekt. Het uitzicht vanaf de superhoge Julianabrug er naar toe is overweldigend. Willemstad wordt grofweg verdeeld in 2 delen: Punda en Otrobanda. Wel een verschil met Aruba: veel groter en meer te zien. Uiteraard ontbrak de Pontjesburg niet in ons programma en het mooie Penha gebouw.


Plasa Bieu, vlakbij de drijvende markt. Lekker lokaal eten!

Tussen de middag zijn we bij Plasa Bieu binnen gelopen om echt Crioyo te eten. Een drukte van jewelste. Deze oude markt ligt aan het Waaigat en veel Curacaoenaars schuiven hier aan de lange tafels om een Yambo, cabrito stobá of carni stobá te eten (typische gerechten). De gerechten worden op grote, open vuren van houtskool in enorme pannen bereid door locale koks. De bekendste is "Zus van Plasa". Daar was het dan ook het druktste. Niet alleen het lekkerst, maar ook is deze plaats het beste op de wind gelegen (meest oostelijke plekje).


Zus di Plaza (let vooral even op de dikke kokin).


Aan tafel bij Plaza BieuHet mooie en veel gefotografeerde Penha gebouw


De bekende Pontjesbrug (Koningin Emmabrug).

Verder nog Fort Amsterdam bezocht en diverse historische gebouwen. Gewinkeld hebben we niet echt, maar we hebben wel gezien dat je dat lekker kunt hier (veel keus in kledingwinkels). Vooral de Breedestraat en Heerenstraat zijn leuk. De dag afgesloten in een heerlijk Indonesisch restaurant, met een schitterend uitzicht.


Kerk bij Fort Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten