Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 26 januari 2011

Minivakantie Curaçao dag 2 deel 2: landhuizenroute richiting Westpunt


Landhuis Papaya

Na het bezoek aan Otrobanda in de vroege ochtend, zijn we richting Westpunt gereden. Er gaat maar een weg hier naar toe. Vanaf Hato (vliegveld) de rotonde Zetu richting Westpunt volgen. Op deze rotonde staat in het Papiaments "plenchi di trafico" (letterlijk: plein van het verkeer), wat ik wel erg grappig (lees: letterlijk) vertaald vond.


Kas di Pali Maishi

We hebben veel prachtige landhuizen gezien. Sommige van binnen, andere alleen van buiten. Van bijgaande foto's vonden we Landhuis Papaya erg mooi. Het steekt schitterend af tegen het omliggende landschap. Bij landhuis Kas di Pali Maishi binnen kreeg je een goed idee van het leven van vroeger. Op Curaçao zijn er veel slaven geweest. Daarom is de bevolking hier ook een stuk donkerder dan op Aruba. In het Papiamento zit ook een verschil. Op Curaçao wordt alles geschreven zoals je het uitspreekt (voorbeeld: broodje zou dan zijn: broodtje). De C kent men bijna niet. Op Aruba is een huis "cas". Op Curaçcao "kas". En verder is de "o" hier vaak een "u" (Aruba: pasco = kerst en op Curaçao pascu).


Landhuis Dokterstuin

Wat ons tijdens de rondrit op viel was dat je op Curaçao nog lekker door kunt rijden. Het is er rustiger op de weg, sommige wegen zijn 2 of 3 baans en qua wegen waan je je in het Nederland van een jaar of 10 geleden. Op een van de foto's zie je een nog in gebruik zijnd oud ANWB bewegwijzeringsbord.


ANWB wegwijzer

Veel historie op te zien. De landhuizenroute is een echte aanrader. Voor sommige moet je de weg af, maar met onze Wara wara (Tom tom) natuurlijk geen enkel probleem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten