Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 23 januari 2011

Minivakantie Curaçao dag 2 deel 1: Otrobanda


Julianabrug, gezien vanaf Otrobanda.


Brionplein

Dag 2 van onze Curaçao vakantie zijn we de andere kant van Willemstad gaan ontdekken. De huurjeep hadden we geparkeerd bij de Renaissance shoppingmal, waar allemaal leuke winkeltjes zijn. Zelfs een Douwe Egberts café ontbreekt er niet. Het Riffort is hier ook en je kunt dan de oude muren van de stad zien. Met al die gekleurde gebouwen ziet het er daar heel vrolijk uit.


Curaçaose vlag Brionplein


Kura HulandaVervolgens zijn we via het Brionplein Otrobanda ingelopen. Dit betekent in het Papiaments: "aan de andere kant, dus aan de andere kant van de brug". Midden op het plein vind je de Curaçaose vlag. De kleine ster op de vlag symboliseert Klein Curaçao (waar we overigens niet zijn geweest) en ook staat er een standbeeld van Brion. Het plein draagt de naam van Admiraal Pedro Luis Brión, een Curaçaoënaar die veel heeft bijgedragen aan de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijd in de 19e eeuw. Het plein wordt ook wel Awasá genoemd. Dit komt van awa salu, hetgeen zout water betekent.

Van hieruit hebben we Kura Hulanda bezocht. Dit is een gedeelte van Otrobanda dat helemaal is opgeknapt door een Nederlander. Otrobanda was vroeger helemaal verwaarloosd en veel huizen zijn nu schitterend opgeknapt. Er is een museum en een hotel waar je veel van de geschiedenis kunt terugzien. Het ziet er werkelijk schitterend uit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten