Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 25 maart 2016

Dag van de Vlag en het VolksliedOp 18 maart viert Aruba de dag van de vlag en het volkslied, ofwel "Dia di Himno y Bandera". Dit omdat tijdens de Ronde Tafel Conferentie in Nederland op 18 maart 1948 voor het eerst een motie werd ingediend die pleitte voor de "Status Aparte" op Aruba.

Op deze dag is (bijna) iedereen gekleed in de kleuren van de vlag en is er overal muziek, lekker eten en natuurlijk zijn er ceremonies en activiteiten. De bovenste foto's zijn van dit jaar, maar omdat Sandro dienst had zijn we dit jaar niet gaan toeren. Om toch een impressie te krijgen van onze nationale feestdag hieronder wat foto's van voorafgaande jaren, om in de sfeer te komen en een beetje een idee te krijgen.Alles in het teken van de vlag, dus ook het gebak
Ook kun je overal langs de weg bij kraampjes de nationale T shirts krijgen, waar ook veel toeristen op af komen. Zelfs oorbellen en nep nagels in turquoise, geel en rood. In Nederland wordt bijna tegelijkertijd , namelijk de zondag na 18 maart Arubadag gevierd . Een kopie van Aruba. Zoals jullie misschien uit eerdere blogs weten leeft de Arubaan van feest tot feest en laat geen moment voorbij gaan de vlag lekker buiten te hangen. Het is en blijft nu eenmaal: one happy island. 


Tenslotte eindig ik mijn blog met een veelvoorkomend beeld op Aruba. Je rijdt op de verharde weg en opeens steekt er een kudde geiten over. Het is gewoon één groot dorp dus hier. Tot de volgende blog.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten