Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

dinsdag 8 augustus 2017

Soort: de jungle van Cuba. Deel 3 reisverslagZoals beloofd neem ik jullie mee naar de jungle. Onze 3e stop in Cuba was namelijk in Soroa. Deze plaats ligt 250 meter boven de zeespiegel midden in een tropisch woud.  De plaats dankt zijn naam aan de 2 Baskische broers Lorenzo & Antonio Soroa Muñagorri. Zij kochten hier rond 1856 enkele koffieplantages en in korte tijd bezaten zij het hele gebied. 

Via een slingerweg door steeds dichter begroeid gebied bereikten wij de casa van Papito, die echt midden in de jungle ligt. Het rook er naar mango's en naar de frisse geur van regen en bladeren. We werden verwelkomd door wederom een heerlijk vers, koud fruit sapje. Dat de luchtvochtigheid hoog is verraad dat je hier in het tropisch regenwoud zit. Naar buiten kijkend lijkt het fris, maar elke inspanning komt dubbel moeite. Het zweet nemen we voor liep, want het uitzicht is adembenemend. We mochten kiezen tussen het appartementje beneden of boven en kozen het laatste, zodat we een nòg mooier uitzicht hadden. Niets auto's, maar voorbij rijdende ossenkarren en stoere Cubaanse mannen met kaplaarzen. Leuk detail is dat een van de landerijen in de vallei hier (Finca Angerona) in de 19e eeuw het toneel was van de beroemde liefdesaffaire tussen de Frans-Duitse Cornelius Sausse (die de hoeve bouwde in 1813) en het Haïtiaanse meisje Ursule Lambert. 

 Uitzicht vanuit het dakterras van de casa (1)

 Uitzicht vanuit het dakterras van de casa (2)


Dat de casa in de jungle lag merkten we ook aan de vele indringers 's nachts. Zo klom er een grote kikker naar binnen, sprinkhanen en hagedissen, hetgeen wat kleine paniek aanvalletjes mijnerzijds opleverden.


 onze slaapplekDè belangrijkste trekpleister van Soroa is de spectaculaire waterval "Salton del Arco Iris" . We liepen er in ongeveer 20 minuten vanuit ons huisje naar toe.  Het is schitterend te zien hoe deze waterval zich 20 meter naar beneden stort. Wanneer de zonnestralen het water breken, doet de "regenboog van Cuba" zijn naam eer aan. Dit is een prachtige plek om te zwemmen en te ontspannen, wat we dan ook gedaan hebben.


 Wandeltocht naar de waterval Zelf heb ik, zonder manlief en kids, nog in een half uur extra omhoog gelopen naar de "Mirador de Venus, waar ik beloond werd met een prachtig uitzicht. Wel opletten met de afdaling terug, want door de regen en gleuven is het pad glibberig.


Lekker zwemmen bij de watervalJa, ik ben bijna onder de watervalDe dag erna zijn we vanuit Soroa naar "Las Terrazas" gereden. Een geweldig wandelgebied. Ik maakte er een gegidste wandeling van 7 kilometer met hoogte verschillen naar de "Baños del Rio San Juan". Een mooie, maar door de hoge luchtvochtigheid, vermoeiende wandeling.


 Wandeling (Angelo in blauw shirt)


 Baños del Rio San Juan, eindpunt wandeling


Na de wandeling zijn de heren nog even stoer gaan "canopy toeren". Helaas waren er maar 2 lijnen, maar om nu te zeggen dat ík daarom niet ging zou een leugen zijn. Ik ben nogal 'schijterig" aangelegd, dus was toeschouwer en zag de snelle aankomst. Als je het durft moet het toch een kik zijn.....(was ik nog maar jong, toen ik alles durfde ha ha). Na het overleven van de vele insecten en de vochtige lucht neem ik jullie in de volgende blog mee naar de mooie fotogenieke stad Trinidad. De stad waar de tijd echt stil is blijven staan.....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten