Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 27 augustus 2017

De oude stad Camaqüey, een doolhof van straten . Reisverslag Cuba deel 6

Omdat het van Trinidad naar Santiago de Cuba erg ver rijden is, kozen we voor een tussenstop in Camaguey. Omdat het puur was om te overnachten hadden we er niet veel van verwacht, maar het was een verrassend mooie stad vonden wij.


In Camaquey is het alsof er een koloniaal juwelenkastje wordt geopend. Smalle kronkel straatjes die abrupt eindigen voor een muur of onverwachts splitsen. Het is er net een doolhof. Cinco Esquinas ("vijf hoeken") is daar een voorbeeld van. Het is een van de ingewikkeldste kruisingen van de stad.  Natuurlijk waren we benieuwd waarom het stratensysteem zo is gemaakt. Dat had een reden, want met de piraten die belangstelling hadden voor de stad moesten ze in verwarring gebracht worden. In deze stad is geen enkel huizenblok rechthoekig. Eigenlijk heel bijzonder voor Latijns-Amerikaanse koloniale steden.  Ook een juwelenkastje door de mooie monumentale gebouwen die je er vindt.Parque Argramonte 

We logeerden in Roccola Club; een voor Cubaanse begrippen redelijk modern hotel en lekker ruim. We namen na aankomst een taxi de stad in en hebben in 1 middag alles kunnen zien. Er zijn veel pleinen in Camaguey. Geen andere stad in Cuba heeft meer pleinen dan deze stad. 


Plaza San Juan de Dios

Op plein "Plaza San Juan de Dios" werd Angelo ongemerkt nagetekend door een kunstenaar. Hij had even geen zin om verder de stad door te lopen en ging demonstratief zitten op de stoep. Toen hij de tekening kreeg was zijn bui weer over. Lol dat we hadden. Dit plein is geheel gerestaureerd en is een heerlijk pittoresk plekje. Je vindt er een terrasje en leuke pastelkleurige gebouwen. De andere kant bestaat uit monumentale gebouwen, waarvan er eentje het voormalige ziekenhuis is. 

Angelo nagetekend

Het restaurant Isabela waar we s avonds aten had een wachtrij, maar was niet echt bijzonder vonden we, op de entourage na (er hangen allemaal mooie film posters). Wel heel goedkoop (paar CUC voor een gerecht) en je komt met een goed gevulde maag weer buiten. 

Uitzicht over CamaqueyHierna heerlijk vroeg gaan slapen om de volgende dag door de reizen naar het bekende Santiago de Cuba, waar muziek de rum is voor de oren. Luister je alvast mee? Tot de volgende blog. Geen opmerkingen:

Een reactie posten