Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 14 juni 2010

Plaatsnamen op Aruba


Reeds eerder heb ik jullie op onze log kenbaar gemaakt jullie wat te willen leren over ons mooie eilandje.Deze keer, op speciaal verzoek, een uitleg van de plaatsnamen op Aruba en meer speciaal van onze bario (= wijk) Tanki Leendert.
Aruba heeft voor zo’n klein eilandje veel district-, buurt- en straatnamen. Veel van de plaatsnamen vertellen iets over de geschiedenis van Aruba. Veel plaatsnamen zijn oorspronkelijk Indiaanse namen.Andere namen kwamen via het katholicisme naar het eiland,zoals bijvoorbeeld een naam als Santa Cruz. Verschillende plaatsen zijn genoemd naar heiligen waarschijnlijk door Spanjaarden of naar Spaanse gewoonten. Santa Martha,Santa Rosa, Santa Helena, Santa Lucia. Vele plaatsnamen zijn verbasteringen van de namen van de eerste eigenaren of de eerste families die er hebben gewoond,zoals Seroe Weys, Seroe Bislick, Montaña (Montagne),Casparito, Tanki Flip, Tanki Leendert, Babijn (Rene Babin), Seroe Lopez, Jan Flem (ming), Thijssi, Falcon (van Kol).Op Curaçao en de andere Antilliaanse eilanden is dat ook zo.
Helaas zijn er ook namen waarvan de betekenis niet meer valt te achterhalen.
In de oude doopboeken van Aruba vindt men in de jaren rond 1800 de familienaam Leendert. Waarschijnlijk komt de naam Tanki Leendert van de familie Leendert. Tanki betekent "tank" in het Nederlands.
Tenslotte heb ik van een aantal personen signalen ontvangen naar Aruba te willen komen nu of in de toekomst. Ons gastenverblijf staat voor jullie open voor een gratis, en gezellig verblijf, in één van schoolvakanties.
Juli/augustusvakantie van dit jaar: vanaf circa 24 juli tot 15 augustus 2010
oktober vakantie: 4 t/m 8 oktober : papa komt
kerstvakantie: 20 december 2010 t/m 4 jan 2011: mama en Paul komen
Paasvakantie: 21 april 2011 t/m 29 april 2011: nog vrij
Zomervakantie 2011: komen we zelf naar Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten