Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 20 september 2010

Hiep hiep hoera Sandro 40 jaar!Sandro's verjaardag begon zondagochtend met een enthousiast zingende Angelo. In het Spaans zong hij lang zal hij leven. Ook waren er s ochtends vroeg al veel leuke mails en SMS'jes uit Nederland, waar het 6 uur later is. Sandro kreeg een bon van de sportschool kado met een Adidas sportbidon en van de kinderen 2 prachtige tekeningen, met van Laura nog een geschreven tekst.

S Middags had Sandro wat familie en vrienden uitgenodigd. Ze kwamen bijna allemaal op de Arubaanse tijd (lees: laat), maar daar hadden we al rekening mee gehouden. Dit keer een echte Arubaanse verjaardag (lees: veel, heel veel eten). Wat is het heerlijk dat het hier allemaal buiten kan en dat we de ruimte hebben. Kinderen op de trampoline en in de speelkamer, wij op de porch en in de tuin. Lucia, mijn schoonmoeder, had Aros compoyo gemaakt (een soort rijst met kip en lekkere kruiden). Verder waren er kroketten, pasteitjes, stokjes met snacks, gehaktballetjes, salade, gevulde hamrolletjes, etc. Enfin, kijk maar eens op de foto hieronder, dan zie je hoe men hier geniet van lekker eten (lees: een pondje teveel weegt) Neem daar een flinke slok whiskey of rum cola bij en de sfeer komt er al snel in.

Voor Sandro was het zijn eerste verjaardag met zijn familie & Arubaanse vrienden, dus hij genoot zichtbaar. Iedereen ging dan ook voldaan naar huis, op Arubaanse tijd wel te verstaan (lees: laat). Het was dus een slaagde dag, behalve dan het onweer en de (zoveelste) stroomuitval rond een uur of 7 s avonds.


Nichtje Lorena (dochter van Brenda), met haar man


Brenda, Sandro's jongste zus met kleinkind Jessica

Het lijkt alsof er na de El Niño periode nu een El Niña periode is aangebroken, met veel regen op het eiland. De extreme hitte heeft de afgelopen dagen plaatsgemaakt voor heftige kortstondige regenval met ondergelopen wegen en veel stroomuitval. En op Aruba waar altijd de zon schijnt en de meeste wegen nog altijd van zand zijn, wordt het direct een grote modderpoel. Ach ja, komen onze Nederlandse regenlaarzen toch nog van pas hier. Nu Sandro's verjaardag voorbij is maken we ons op voor het bezoek van opa. Hij komt 1 oktober aan en gaat dan voor het eerst zien hoe we hier wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten