Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 1 september 2010

Nos Huki di Buki

Mama, mama, die boeken kosten wel 100 florin, aldus een enthousiaste Angelo uit school vandaag. Hij was voor het eerst in de schoolbibliotheek geweest en de regel om zuinig te zijn op je boeken was hem goed bijgebleven. Voor ons niets bijzonders, maar voor Angelo wel omdat hij nu gaat leren lezen. Hij is echt supertrots dat hij zijn eerste boekjes kan lezen. Uitgebreid moeten ze worden bekeken en dan gaat hij mama voorlezen. Nu wordt het grappig mama, zegt hij dan bijvoorbeeld. Ze gebruiken net als bij Laura destijds in groep 3 de methode Veilig Leren Lezen (Maan roos vis).
Schoolbibliotheek "nos huki di buki", letterlijk "ons boekenhoekje".

Er wordt een begin gemaakt met schrijven. Bibberige getallen, maar o zo leuk om te zien. Het is gewoon ontzettend leuk hoe leergierig ze zijn op deze leeftijd. Anders is het met Laura. Taal geen probleem, maar zodra er rekenhuiswerk mee wordt gegeven hoor ik diepe zuchten thuis. Honderdtallen worden duizendtallen en zomaar 725:5 delen is even wennen. Het kost veel energie haar te helpen met het rekenhuiswerk. Daarintegen is het taalhuiswerk voor haar een piece of cake. Haar vriendin Angelina is weer boven water en komt gelukkig maandag weer naar school. Voor degene die wat gemist hebben: met een moeder in Nederland en een vader op Aruba werd het na een vakantie in Nederland toch nog heel moeilijk voor haar om terug te keren.
Sandro is aangekomen in Waalwijk en zal morgen nog Den Bosch aan doen, alvorens naar de sauna terug te vliegen. Aruba ta hot (deze keer letterlijk: de meter in de auto gaf vanochtend om half 8 een buitentemperatuur aan van 30 graden en de dag moest nog beginnen).

1 opmerking:

  1. Wat leuk te lezen dat Angelo zo enthousiast is dat hij nu kan lezen. Hier beginnen ze a.s. maandag weer. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen