Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zaterdag 9 oktober 2010

Andicurri, Miralamar en Masiduri


Andicurri baai

Dat we verwend zijn met mooi weer is duidelijk. Vandaag een schitterende zonnige dag. Gewoon zoals Aruba normaal gesproken is. Je wordt er weer helemaal vrolijk van. Ik betrap mezelf er op dat ik bij regen en slecht weer toch weer sjagerijnig word. Qua weer zou ik dus echt niet meer terug willen naar Nederland (natuurlijk wel voor vrienden en familie!!!). Vandaag zijn we met papa eerst naar Andicurri geweest. Een hele mooie baai, waar je komt door via de Natural Bridge langs de kust te lopen


Vrolijke bananenbus


Arubaans landschap, met op de achtergrond de zee (noordkust).

Daarna zijn we door de Franse Pas gereden (geen foto's, je krijgt de indruk door er gewoon doorheen te rijden) en vervolgens hebben we 2 hele mooie wandelingen door Arikok gemaakt. Eentje naar Maralamar en eentje naar Masiduri. Ik had deze 2 zelf nog nooit gemaakt en ze zijn echt mooi. Miralamar betekent zicht op zee en op dit punt kijkt je uit over zowel de Arubaanse noord- als zuidkust. Daaarnaast voert de wandeling langs een oude goudmijn.
Grote Arubaanse cactus

Onderweg zie je het droge landschap van Aruba, nu groen door de uitzonderlijke regenval. De flora is hier aangepast aan het warme klimaat. Je vindt hier bomen en planten met dikke leerachtige bladeren , soorten met geveerde bladeren, andere met schubben , ook die hun bladeren laten vallen en de bomen die met hun penwortel diep in de grond nog vocht kunnen onttrekken.


Typisch Arubaanse boom


Miralamar. Aan beide kanten zie je de zee liggen.

De meest unieke zijn de cactussen familie die het vocht opslaan in hun lederen huid en met de stekels waar de wind door waait voor verkoeling zorgen om verdamping tegen te gaan. De Kalksteen gronden kunnen het water beter vast houden. Op Aruba kennen we een kalksteen gebied vanaf Boca Rincon (noordoost kant)tot Fontein, waar zich enkele zoetwater bronnen bevinden. Hier vinden we de planten (bomen) die het hele jaar door groen zijn. Op het lava formatie gedeelte waar het regenwater door de rooien ( droge rivieren) afgevoerd wordt naar zee vind je de vegetatie die gedurende de natte periode vol in bloei en groen staat en gedurende de droge tijd het hard te verduren heeft, doordat het water hier geen kans krijgt de grond in te dringen maar wordt afgevloeid naar zee. Ook heeft de vegetatie aan de windzijde van het eiland ( noordoost kant) het zwaar te verduren met de Noordoost passaat wind en het zilte vocht van de zeewind.


Miralamar


Zweet, zweet (zie papa's blouse). Van lopen in de Arubaanse zon krijg je het warm.


Masiduri


Arikok


Calebas

S Middags is papa nog even wezen tennissen met de kinderen en hebben we bananensoep gegeten, gemaakt door Lucia (mijn schoonmoeder). Wim & Lucia kwamen s avonds nog even op bezoek voor papa en brachten een lekker geurtje als kado mee voor papa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten