Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 29 oktober 2010

Historische gebouwen en meer

Vanochtend heb ik weer een leuke tennisles gehad en omdat ik daarna in de stad een afspraak had heb ik nog wat foto's gemaakt van mooie gebouwen, om jullie wat meer van Aruba te laten zien. Natuurlijk ook nog even eten voor vanavond gehaald bij de supermarkt en zie hier het uitzicht vanuit de supermarkt. De week is omgevlogen. Sandro is weer uit de dienst en er staat daarom een vrij weekend met zijn allen voor de boeg.


Wilhelminastraat 11: een stedelijke variant van een cunucu-huis. De oudste huizen van Oranjestad kun je vinden in de Wilhelminastraat. Ze dateren uit het einde van de 19e eeuw. Ze hebben een geknikt zadeldak. Dit wordt tortodak genoemd. Het komt alleen voor op Aruba en niet op de andere Caribische eilanden. Zo waren de huizen vroeger op het platteland. In de stad zijn ze wat groter doordat de bovenverdieping bruikbaar is gemaakt (dakkappellen). De muren van deze traditionele huizen bestaan uit kalksteenpuin en leem. De buiten- en binnenzijde zijn bepleisterd met kalksteenmortel en daarna afgewerkt met witkalk.
Hotel Colombia.


Dit pand bevindt zich naast het stadhuis en de Censo (bevolkingsregister). Het heeft een fraaie zuilengalerij en het wordt hier Hotel Colombia genoemd. Het pand is van 1918 en gebouwd in opdracht van de Venezolaanse regering. Jarenlang zat hier het consulaat van Venezuela en later werd het een hotel. Nu is het pand gerestaureerd en een lust voor het oog.

Superfood:

Waar maak je nu mee dat je de supermarkt uit stapt en zo uitkijkt op zee?

Calabas:

Vrolijk gekleurde huisjes, Calabas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten