Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

dinsdag 13 december 2011

Empire State Building, Ground Zero & Statue of LibertyEmpire State Building

Op onze laatste dag New York zijn we eerst naar Macy's Santaland geweest. De 8e verdieping van het allergrootste warenhuis van de stad, is dan omgetoverd tot een waar paradijs. De wachtrij (ruim anderhalf uur) was het wachten waard. Daarna nog even de Disney-store in. Geweldig! Midden in de winkel een heel Assepoester kasteel en je kijkt er je ogen uit. Zo ook in ToysRus aan Times Square, waar we nog even iets voor de kinderen gingen uitzoeken. Er staat daar zelf een bewegende Dinosaurus in de winkel en veel, megaveel, speelgoed.

Uitzicht vanuit Empire State Building.

's Middags tijd voor de wat serieuzere dingen. Allereerst naar het Empire State Building, met prachtig uitzicht vanaf de 86e verdieping. Je kon ook nog naar de 102e verdieping door een extra kaartje te kopen, maar omdat onze tijd schaars was (laatste dag) zijn we tot de 86e gegaan. Werkelijk prachtig om NY van zo hoog te zien. Je zag de Brooklyn Bridge, Statue of Liberty en van de andere kant Central Park en alles wat ik al vanaf beneden zelf gezien had. Prachtig! Het was beneden nul die dag qua temperatuur, dus we hadden lekkere dikke truien aangetrokken.


Hierna hebben we een yellow cab genomen naar Ground Zero. Het is ontzettend indrukwekkend om te zien waar eerst de torens stonden en nu nieuwe gebouwd worden. Overal zie je teksten met "9/11, we will never forget" en je moet meteen weer terugdenken aan de televisiebeelden toen het net gebeurd was.

Ground Zero (World Trade Center).

9/11: we will never forget....

We waren dichtbij, dus we zijn meteen doorgelopen naar het Statue of Liberty. Met de Staten Island Ferry, een gratis veerboot, zijn we langs het vrijheidsbeeld gevaren en hadden we een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Een aanrader voor iedereen die nog naar New York toe gaat.

Statue of Liberty, met mooie ondergaande zon.


Uitzicht over Manhattan, met de Staten Island Ferry.

De dag afgesloten met een etentje bij "The Spicy Market": een trendy restaurant waar je eten van de straat kunt bestellen. Dit was een tip uit de Marco Polo reisgids en inderdaad zeer de moeite waard.

De bekende Countdown-bal.

Last but not least nog even naar dé bal gekeken: op Time Square telt iedereen op New Year's Eve af totdat de bal omhoog gaat. Lijkt me super gaaf om bij te zijn.


Goodbye New York: morgen vliegen we weer terug naar het warme Aruba. Je hebt een onuitwisbare indruk achtergelaten en inderdaad, wat Frank Sinatra zingt klopt: I want to wake up in the city that never sleeps" . Alleen voor ons met het woordje "again" er tussen, want ik zou zo weer terug willen!!!

Let's Countdown on New Year's eve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten