Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 11 december 2011

Shop till you drop

Uitzicht vanuit hotelkamer.

Disney-figuren in 5th Streeth

Hier in Manhattan kun je shoppen tot je erbij neer valt. Tjeetje, wat een winkels zeg. In de Fifth Street de luxe winkels. Ik noem er een paar: Tifanny's, waarvan de etalage nu een carrousel is. Rijen om naar binnen te gaan, al was het alleen maar om te zeggen dat er geweest bent. Dan hebben we Saks New York nog. Als je hier niet slaagt voor je kerstjurk weet ik het niet hoor. Je kunt er ook ontbijten met de kerstman.

Mega kerstbal, om lekker in de sfeer te komen.

En ook kerstlampjes!

En dan natuurlijk Lord & Taylor. Elk jaar wordt de etalage hier omgetoverd tot een kerstsprookje. Verkeersopstoppingen om het te kunnen zien en rijen mensen. Heel bekend!

Etalage Lord & Taylor

Vergeet trouwens ook Macy's niet: het MEGA warenhuis, met op de achtste verdieping Santaland. Overal is het "welkom to ... met de naam van de store", want dat prikkelt de kooplust natuurlijk.

Rij voor etalage.

Desigual Store: de zowat enige betaalbare winkel.

Modewarenhuis Saks NY: hier moet je zijn voor je kerstoufit.

Natuurlijk heb je ook H&M, Sketchers winkel, en dergelijke, maar die liggen in een zijstraat. Daar kun je nog enigzins lopen (minder druk).

Tiffany's


Wie zich wil verbazen over de hoeveelheid speelgoed moet eens naar FAQ Schwartz gaan, vlakbij de Columbus rotonde. Heel, heel veel speelgoed. Zelfs Spiderman loopt er rond. Maar de grootste is natuurlijk Toys&R aan de Times Square. Binnen in deze winkel kun je in een reuzenrad en bij binnenkomst word je op de foto gezet.

FAQ Schwarz: een van de grootste speelgoedwinkels

Rij om bij FAQ binnen te gaan.

Manlief was erg gerustgesteld toen ik einde van de dag slechts met een kado voor de kinderen thuis kwam (je moet elkaar toch een beetje te vriend houden!).

Zelfs overdag kerstsfeer

s Avonds nog een lichttour gemaakt in een dubbeldekbus. Die was van boven half open, waardoor we aan het einde van de rit helemaal bevroren waren (niets meer gewend natuurlijk). Dus daarna even opgewarmd met een rood wijntje binnen en daarna lekker dicht tegen elkaar onder het dekbed in slaap gevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten