Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 2 mei 2010

Alto Vista kapel

Zondag lekker een beetje rondgereden langs de ruige Noordkust, vanaf Alto Vista tot aan Bushiribana. Hieronder wat foto's en toeristische informatie, omdat ik het natuurlijk erg leuk vind jullie ook het een en ander van het eiland te laten zien. Ook Laura leert bij het vak aardrijkskunde veel over Aruba. Laatst had ze een proefwerk over het volkslied en de Arubaanse vlag!


Alto Vista kapel, liggend op een hoge kalksteenheuvel aan de Noordkust.

In 1750 werd hier de eerste katholieke kapel van het eiland door de Indianen gebouwd. In 1816 werd de kerk gesloten omdat de bevolking ivm een besmettelijke ziekte was weggetrokken. De plaats werd echter in ere gehouden en op de plaats waar de oude kapel stond heeft men in 1952 ter herinnering aan Aruba's eerste kerk een nieuwe Mariakapel gebouwd.

Het kerkje is felgeel en steekt mooi af tegen het blauw van de woeste zee er achter.
Elk jaar wordt er in oktober een bedevaart met een processie gehouden. Op weg naar de kapel zie je dan ook de witte kruisbeelden.

Verder hebben Sandro en ik in dit kerkje in 2000 ook trouwfoto's laten maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten