Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 30 mei 2010

Scol di Baile Pachanga, zwemles en communie Victor


Dit weekend wederom een communie, namelijk van Victor Fingal. Sandro was peetoom bij de doop destijds. Eerst s ochtends naar de kerk en s avonds naar het feest. Zulaika had alles prachtig versierd en de feesttafel met taart zag er prachtig uit. Daar kunnen wij in Nederland niet aan tippen.

Op het communiefeest speelde hetzelfde bandje als bij het feest van vorig weekend. Ze waren erg goed. Ik heb zelfs nog een Arubaanse wals met Sandro gedanst. Toch wel leuk want niemand verwacht dat een Makamba de wals kan dansen.

Traditie op een communiefeest is Bolo Preto bij binnenkomst.

Komende zaterdag gaan we voor Laura even bij salsadansschool Pachanga kijken. Bij Aruba Salsa heeft ze nu niveau 4 afgerond, maar qua aantal maanden/jaren danservaring ligt het niveau lager dan in Nederland. Pachanga is hier om de hoek en staat erg hoog aangeschreven. Kijk maar eens op www.pachangaaruba.com. Onder dansteam zie je de Los Panchangguitos staan, in welke groep Laura a.s. zaterdag mag meedansen om haar niveau te beoordelen. Als ze goed genoeg is mag ze met deze groep mee trainen. De groep geeft ook optredens, waaronder op Curacao met mooie showkleertjes. En anders in de gewone salsagroep. Ben benieuwd. Zaterdag weten we meer.

Ook van Angelo hebben we nieuws. Hij mag in juni afzwemmen voor zijn A-diploma. Het niveau ligt een stuk hoger dan in Nederland. Nu is hij aan het oefenen met het zwemmen met kleertjes en schoenen. Als het gaat lukken gaat hij straks door met B en ga ik proberen of Laura op dezelfde tijd ook op les kan voor C. (Laura heeft A,B en c in Nederland gehaald. De Nederlandse C is een Arubaanse B hier). Hier gaat met zelfs door tot en met F en daarnaast kun je nog specifieke lessen nemen zoals bijvoorbeeld snorkel- of duikles. Ook hier: even afwachten dus. Er is hier geen proefzwemmen. Op de examendatum kun je alnog zakken.

Wat hebben we verder nog te vertellen: Laura is helemaal in haar nopjes omdat haar uitnodigingen zijn uitgedeeld. Over 2 weken wordt ze 9 jaar. Het thema wordt Hannah Montana. Hier op Aruba heb je speciale feestwinkels. Dus uitnodigingen, tafelkleden, alles in het thema. Het wordt een strandfeest. We gaan eerst zwemmen en snorkelen bij Baby Beach en daarna Nederlandse patat met kroketten eten. We gaan het op de dag zelf vieren, namelijk zondag 13 juni.

Voor wat betreft de kinderen zijn we verder druk bezig met school. Eind juni is het al zomervakantie en er moet nog hard gewerkt worden. Laura moet nog een spreekbeurt houden en krijgt veel huiswerk. Ik heb op haar school meegeholpen in de bibliotheek en met lezen uiteraard en ze krijgen nog een schooluitstapje naar Park Arikok. Laura heeft geluk dat ze met zo weinig kinderen in de klas zit. De school Kudawecha bestaat pas 2 jaar de instroom komt van onder af. Laura zit met ongeveer 15 kinderen in de klas. De klas van Angelo volgend jaar (klas 1 = groep 3 in Nederland) zal uit 30 of meer bestaan. Er heerst hier nog echt disipline op school. Als ik Angelo op school af zet (Cayenna nu nog) dan wachten de kindjes netjes op een bankje totdat de juffrouw komt. Niemand gaat de klas in voordat de juffrouw een hand heeft gekregen en er goedemorgen is gezegd. Ik vind dit wel heel goed, want er mag best respect zijn op school. De kinderen doen het er goed bij.

Vanmiddag gaan we naar de verjaardag van Milo, bij het zwembad op het werk van de vader van Milo. Het is momenteel erg warm op Aruba, dus een frisse duik is erg welkom. Doordat het al een paar dagen vrijwel windstil is, voelt het erg plakkerig. Vanochtend viel bovendien wederom in Tanki Leendert de stroom uit. Dat zijn dan wel nadelen van zo'n klein eiland. In Nederland heb je wat betreft veel minder problemen. Maar men maakt zich er hier niet zo druk over. Typisch Arubaans dus....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten