Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 12 mei 2010Weer hinder aswolk voor vliegverkeer naar Curaçao
10 Mei, 2010, 15:55 (GMT -04:00)


SCHIPHOL/WILLEMSTAD — Het vliegverkeer heeft nog altijd last van de aswolk uit IJsland. De vluchten die vanaf Schiphol naar Amerika en het Caribisch gebied vertrekken, zijn bijna allemaal vertraagd. Dat zei een woordvoerster van Schiphol vandaag.

Voor vandaag kondigde ArkeFly een vertraging aan van vijf uur vanuit Schiphol naar Curaçao. De reden is volgens Christel van de Reijt, area manager van ArkeFly en TUI voor Aruba en de Nederlandse Antillen, dat er omgevlogen moet worden via Barcelona en Malaga om de aswolk te vermijden. Maar omdat er zoveel verschuivingen plaatsvinden binnen het vliegschema van Europa, heeft dat een soort domino-effect. De vertraging van Amsterdam naar Curaçao, is groter dan op de vlucht van Curaçao naar Amsterdam. Dat komt ook mede door de wind die op de route naar Amsterdam meezit.
De vertraging voor de KLM-vlucht van vandaag is iets minder. Volgens Edwin Visser, plaatsvervangend general manager van de KLM voor onze regio, vertrekt het toestel vandaag om 18.00 uur richting Schiphol, terwijl het normaal om 16.50 uur had moeten vertrekken. Om de aswolk te vermijden vliegt de KLM vandaag meer richting Zuid-Europa/Spanje en verliest daardoor ongeveer anderhalf uur. Visser meldde dat er extra schoonmaak- en onderhoudspersoneel is opgeroepen op Curaçao en Aruba om het vliegtuig zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen.
Boven de Atlantische Oceaan drijft momenteel een grote aswolk. Vliegtuigen moeten om het gebied heen vliegen, om bij hun bestemming te komen. Vandaar dat het allemaal wat langer duurt.

Dit kopte de krant maandagmiddag. Onze Nederlandse gasten (mama en Paul) zouden om 19.00 uur eigenlijk aankomen op Aruba. Uiteindelijk werd het 2.15 uur s nachts. Dus ik midden in de nacht naar Reina Beatrix airport. En daar waren ze dan eindelijk! De kinderen kregen dinsdag een kadootje uit Nederland, en samen met het weerzien was de pret compleet. Dinsdag zijn de kinderen met mama en Paul lekker bij Radison wezen zwemmen. Vandaag, woensdag, zijn mama en ik lekker wezen spinnen bij Santosa. Morgen is het hemelvaart en gaan we met zijn zessen iets leuks doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten