Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 8 juli 2011

Alsof we nooit zijn weggeweest

Angelo fietst lekker in de wijk rond op zijn huurfiets.

Jeroen, schoolvriend en salsadanspartner, hadden we verrast doordat Laura er opeens zat toen hij uit school kwam tussen de middag.

Dat er toch een tijdsverschil overbrugd moet worden, blijkt wel uit het feit dat we de eerste ochtend pas om 09:30 uur wakker werden (op Aruba normaal al om 06:00 uur). Ook hadden we het de eerste dag heel erg koud. Zo koud zelfs dat Angelo opmerkte dat opa ook een airco heeft. Maar de tweede dag brak het zonnetje door en met zo'n 23 graden was het eigenlijk best lekker! Inmiddels zijn we voorzien van huurauto en huurfietsen en hebben we al een paar bezoekjes kunnen afleggen. Het was ook heerlijk op Schiphol weer in de moderne tijd terug te keren. Natuurlijk hebben we op Aruba ook luxe winkels, maar de ouderwetse Hema en de leuke kledingwinkels zijn heerlijk om weer even dichtbij te hebben!

Samen met Tamira, vriendin en medecursist pianoles Nederland, oude herinneringen ophalen.

Laura heeft de tijd van haar leven en geniet met volle teugen van het weerzien met haar vriendjes en vriendinnetjes! Vandaag gaat ze zelfs een uurtje in haar oude klas meedraaien en heeft ze een kinderfeestje, dat zelfs speciaal voor haar is verlaat om erbij te kunnen zijn. Zelf lijkt het dat ik helemaal niet weg ben geweest. Alles is zo vertrouwd. En opeens rijdt iedereen zo netjes en geeft richting aan op de rotondes, iets dat we Aruba niet gewend zijn. Ook het rijden op de snelweg is weer heerlijk, want op Aruba kun je niet harder dan 60/70 km per uur rijden.

Fleur, Britt & Stefan die spontaan aan kwamen fietsen.

De agenda zal behoorlijk vol komen te staan, maar dat vinden we alleen maar gezellig. Het is gewoon heerlijk om iedereen weer terug te zien. Zaterdag gaan we Sandro van Schiphol ophalen en als hij terugkomt zal hier de familie van papa's kant (Weijnen) zijn. Dan dinsdag naar mama en Paul en daarna nog een week Toscane. In je vroegere (eigen) land op vakantie: dat is toch wel heel speciaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten